Udvidet Nissan NISMO modelrække vækker opsigt i Geneve 

03.03.2015

  • Juke NISMO RS, Nissan 370Z NISMO og GT-R NISMO fører an i Nissans modelrække af performance-biler 
  • Juke NISMO RS med 218 hk er den mest sportslige og fokuserede Juke, der nogensinde er produceret 
  • 370Z NISMO har en 3,7-liters 6-cylindret motor med 344 hk og dynamisk undervogn 
  • Den rekordbrydende GT-R NISMO er den hurtigste og mest avancerede Nissen gadebil nogensinde 

Præstationer, passion og store ambitioner om at bringe avanceret teknologi fra racerbiler ud til førerne af gadebiler har underbygget Nissans drive til yderligere at udvide sin række af NISMO-gadebiler. På biludstillingen i Geneve 2015 understreger Nissan sit engagement i NIMSO-brandet ved at vise den nye Juke NISMO RS, 370Z NISMO og GT-R NISMO sammen for første gang.

 

Juke NISMO RS: sætter nye standarder for crossovere 

De første eksemplarer er udleveret til kunder rundt om i Europa, og Juke NISMO RS sætter spot på Nissans innovative tilgang til performance-biler. Med en højere ydelse, en skarpere opsætning af undervognen, mere kraftfulde bremser og mere udstyr end standardudgaven af Juke NISMO er den nye RS den hidtil mest ekstreme og fokuserede version af Nissans kompakte crossover, som har modtaget flere priser.

 

NISMO RS er udviklet på baggrund af NISMOs store globale erfaring fra motorsporten, og den har en 1,6-liters DIG-T-motor med en ydelse på 218 hk. Drejningsmomentet er på 280 Nm i versioner med forhjulstræk og manuel gearkasse. Forhjulstrukne modeller er udstyret med mekanisk begrænset differentialespærre (LSD) på de trækkende hjul, og firehjulstrukne modeller har som standardudstyr Nissans avancerede Torque Vectoring-system i kombination med Nissans Xtronic-gearkasse, et drejningsmoment på 250 Nm og gearskiftekontakter på rattet.

 

Juke NISMO RS har desuden strategiske karrosseriforstærkninger for at øge torsionsstivheden yderligere og et mere kraftfuldt bremsesystem med større bremseskiver i forhold til standardversionen af NISMO. Reviderede fjedre og støddæmpere fuldender rækken af dynamiske forbedringer.

 

370Z NISMO: skarpere og mere sportslig end nogensinde før 

Med en lang række design- og konstruktionsmæssige forbedringer i forhold til den originale model er den reviderede 370Z NISMO den mest sportslige og fokuserede 370Z nogensinde. På linje med alle Nissans NISMO-modeller sammenfatter den nye 370Z NISMO essensen af performance-biler med fuldt fokus på føreren, der hvor tingene sker.

 

Den nye 370Z NISMO bygger på NISMOs ånd og ingeniørkunst gennem 30 år, og den drives af en 3,7-liters 6-cylindret motor med 344 hk, som giver en rå og uforglemmelig køreoplevelse. Med et enestående drejningsmoment ved lave omdrejninger og et bredt omdrejningsområde kan 370Z NISMO sprinte fra 0 til 100 km/h på kun 5,2 sek. Gennem det tostrengede NISMO-udstødningssystem leverer 370Z NISMO også det perfekte sportslige lydspor.

 

370Z NISMO fås kun som coupé med en 6-trins manuel gearkasse, og den byder også på en række forbedringer af undervognen, som er blevet implementeret i forbindelse med modelår 2015-opdateringerne i 2014. For at forbedre kørekomforten er den bageste fjeder-støddæmper-opsætning blevet ændret, mens ændringer af bundbeklædning og inderskærme har reduceret vejstøjen endnu mere.

 

GT-R NISMO: kraft og præstationer til perfektion 

GT-R NISMO blev første gang vist som produktionsklar model i forbindelse med Paris Motor Show 2014, og nu er den officielt til salg i Europa som den hurtigste og mest avancerede Nissan performance-bil i serieproduktion nogensinde.

 

 GT-R Nismo har en 3,8-liters V6-motor med dobbelt turbo og 600 hk, som NISMOs ingeniører har modificeret kraftigt. Kombineret med en ændring af aerodynamikken, som giver 100 kg ekstra downforce, og en meget rost opsætning af undervognen med fintuning i Europa gør det den nyeste GT-R til den mest imponerende nogensinde.

Finpudset til perfektion på den legendariske Nordschleife på Nürburgring, hvor den har rekorden for bedste omgangstid for en produktionsbil - den nye GT-R Nismo er det perfekte udtryk for NISMO-brandet med sine utrolige præstationer.

 

###

 

Om NISSAN EUROPE 

Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 17.600 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 675.000 biler inklusive mini-MPV'er, de prisbelønnede crossover-modeller, SUV'er, varebiler og elbiler. Heriblandt Nissan LEAF, som er verdens mest populære bil, hvor hele 96% af kunderne gerne vil anbefale bilen til deres omgangskreds. Nissan tilbyder i dag 23 forskellige og innovative Nissan og Datsun produkter til kunderne i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge og Danmark og også Estland, Letland og Litauen. Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 181 mennesker.

Udgivet af Nissan