Nissan arbejder fortsat målrettet med sin dristige vækststrategi i Europa

15.9.2015

  • Et salg på 501.150 biler i de første 8 måneder af 2015 svarende til en stigning på 9 % i forhold til samme periode sidste år 
  • Strategien omfatter crossovers, elbiler og selvkørende teknologi
  • Succesen skyldes Nissans mest sammenhængende og stærke modelrække i mærkets historie

Nissan har i dag styrket sin europæiske vækststrategi, og samtidig holder mærket solidt fast i sin position som det bedst sælgende asiatiske mærke i Europa. Nissan har også bekræftet sit engagement omkring at være det mest attraktive asiatiske bilmærke i 2020.

 

Crossovers, elbiler og teknologi til selvkørende biler er centrale elementer i denne plan, og Nissan vil fortsætte med at forsvare og øge sin førerposition på disse områder.

 

Med lanceringen af ni nye modeller siden begyndelsen af 2014 har Nissan sat et stort aftryk i crossover-segmentet med nye versioner af Nissan Qashqai, Juke og X-Trail. Koncernen har også sat nye rekorder, når det gælder modelrækken af elbiler.

 

Nissans europæiske salg på i alt 501.150 biler i de første 8 måneder af 2015 repræsenterer en stigning på 9 % i forhold til samme periode sidste år. Denne rekordvækst stammer fra Nissans fokus på nye segmenter og højvækstmarkeder, hvor lokaliseret produktion og investeringer gør det muligt for Nissan at reagere hurtigt og nyde godt af markedspotentialer på tværs af regionen.

 

Nissan præsenterar i dag en ny kompakt crossover-konceptbil på biludstillingen i Frankfurt - Nissan Gripz Concept. Gripz Concept byder igen på noget nyt fra Nissan - et friskt perspektiv, som blander evnerne og de praktiske egenskaber fra en kompakt crossover med begejstringen og præstationerne fra en sportsvogn.

 

Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Nissans dedikerede tilgang til dristigt design, høj kvalitet og tilgængelig teknologi kommer til udtryk her i dag med præsentationen af den imponerende Nye Gripz Concept, der sætter helt nye standarder i segmentet for kompakte crossover-biler.

 

"I løbet af de seneste år har vi fuldstændigt omdefineret, hvad Nissan betyder for kunderne. Vi har ry for at bringe ‘"det bedste til de fleste" - først." 

 

I dag præsenterede Nissan også den nyeste version af verdens mest solgte elbil, Nissan LEAF. Den nye model giver nu førerne en rækkevidde på op til 250 km, og dermed overgår den alle konkurrenterne i branchen.

 

Paul Willcox fortsatte: "I år er vi stolte af at fejre Nissan LEAFs 5 års fødselsdag, og den nye LEAF 30 kWh tilbyder kunderne endnu mere fleksibilitet. Der er blevet solgt 185.000 eksemplarer på verdensplan af Nissan LEAF, og med en kundetilfredshed på over 92 procent er LEAF fortsat den mest solgte elbil. Uden den opbakning, vi har fået fra vores ansatte, kunder, forhandlere, partnere og leverandører, havde vi ikke kunnet opnå denne bemærkelsesværdige succes, så dette er virkelig et historisk øjeblik for alle med en relation til Nissan."

 

Nissans stærke produktionskapacitet i Europa vil fortsat bidrage til koncernens vækst, så Nissan kan vinde markedsandele i de over 65 % af de europæiske lande, hvor Nissan har aktiviteter.

 

Nissan fortsætter med at forme fremtidens mobilitet og investerer markant i forskning og udvikling med henblik på at gøre banebrydende teknologier tilgængelige for så mange kunder som muligt. Koncernen er fast besluttet på at gøre selvkørende biler til en realitet i 2020 med forskellige løsninger, der bygger på enkelthed, sikkerhed og tilgængelighed.

 

Mange af disse fremtidige innovationer er allerede i dag tilgængelige fra Nissan, hvilket er mest tydeligt i nye teknologier, som Nissan har været førende inden for: vognbaneassistent, Distance Control Assist, Around View Monitor og advarsel om biler i den blinde vinkel.

 

Nissan foretager betydelige investeringer i forskning og udvikling og har tradition for at levere dristigt design, høj kvalitet og tilgængelig teknologi til alle, hvilket underbygger Nissans værdier innovation og begejstring.

 

NOTER TIL REDAKTIONEN: 

 

 

Kalenderår 2014  

Jan. til aug. 

Kalenderår 2015  

Jan. til aug. 

Antal solgte Nissan og Datsun biler 

459.592

501.150

 

 

###

 

Om NISSAN EUROPE 

Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 17.600 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 675.000 biler inklusive mini-MPV'er, de prisbelønnede crossover-modeller, SUV'er, varebiler og elbiler. Heriblandt Nissan LEAF, som er verdens mest populære bil, hvor hele 96% af kunderne gerne vil anbefale bilen til deres omgangskreds. Nissan tilbyder i dag 23 forskellige og innovative Nissan og Datsun produkter til kunderne i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge og Danmark og også Estland, Letland og Litauen. Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 180 mennesker.

 

Følg os på: www.facebook.com/NissanDanmark, www.twitter.com/NissanDanmark

 

Udgivet af Nissan