• ProPILOT avanceret førerassistent system gør kørslen mere sikker og mere komfortabel.
  • ProPILOT Park – fuldautomatisk parkering
  • e-Pedal-teknologi betyder, at du kan køre og bremse på en nem og bekvem måde
  • Længere rækkevidde end nogensinde før – 378 km* på en enkelt opladning
  • Et mere elegant design både indvendigt og udvendigt gør verdens mest solgte elbil endnu mere attraktiv

 

6.9.2017 – Nissan præsenterer idag mærkets nye Nissan LEAF – verdens mest avancerede masseproducerede elbil og et ikon i koncernens Intelligent Mobility-vision.

 

Komplet eldrevet og spækket med intelligent teknologi. Den nye Nissan LEAF er firmaets første bil i Europa med de første teknologier til udvidet førerasisstent, og den er udstyret med banebrydende innovationer som eksempelvis e-Pedal, så du kan køre og bremse på en helt ny og nem måde.

 

Den har også fået en endnu længere rækkevidde med 378 km* på en enkelt opladning, og den er nydesignet til en ny generation med et mere elegant look både indvendigt og udvendigt.

 

Den nye Nissan LEAF kommer til salg i Europa fra januar 2018.

 

“Den nye Nissan LEAF er et eksempel på vores Nissan Intelligent Mobility strategi, der er hjørnesten i Nissans fremtid”, udtaler Hiroto Saikawa, som er president og CEO hos Nissan. ”Den nye Nissan LEAF, med øget selvkørende teknologier, såsom ProPILOT Park og det simple men effektive system e-Pedal, styrker såvel Nissans lederskab inden for elbiler som udbredelsen af elbiler generelt i verden. Den har også styrken til at være en del af Nissan fremtidige modelprogram.”

 

Nissan Intelligent Mobility er koncernens strategi til at nytænke fremtidens mobilitet, og den har til formål at ændre bilens rolle til at blive mere end blot et transportmiddel. Nissan Intelligent Mobility kan defineres som udviklingen af, hvordan biler skal køre, hvad de skal drives af, og hvordan de kan integreres i samfundet

 

Den nye Nissan LEAF er koncernens virkeliggørelse af Nissan Intelligent Mobility med første trin af ProPILOT-teknologierne, en avanceret komplet elektrisk drivlinje og en unik mulighed for at tilslutte bilen til og levere strøm til de bygninger, den tilsluttes til.

 

 

Nissan Intelligent Power: den elektriske drivlinje

 

Fokuspunktet for Nissan Intelligent Power i den nye Nissan LEAF er bilens elektriske drivlinje, som byder på højere drejningsmoment og højere ydelse, der tilsammen giver bedre dynamiske præstationer. Den nye drivlinje fuldendes af hightech-litium-ion-batteripakken, som leverer højere ydelse og højere kapacitet til energilagring.

 

Foruden større energieffektivitet leverer den nye elektriske drivlinje en ydelse på 150 hk. Drejningsmomentet er blevet øget til 320 Nm, hvilket giver bedre acceleration.

 

Rækkevidden for den Nissan nye LEAF er blevet øget til 378 km (New European Driving Cycle) på en enkelt opladning. Og til dem, der gerne vil køre endnu længere i deres LEAF, introducerer Nissan en version med større batteri, højere ydelse og højere pris i løbet af det næste år.  Denne versionen får endnu længere rækkevidde, så kunderne kan vælge den, hvis de har behov for det.

 

Nissan Intelligent Driving: teknologi, der giver større køreglæde, øger sikkerheden og reducerer stress

 

Den nye Nissan LEAF er tilgængelig med tre vigtige nye intelligent Driving-teknologier. Den første er ProPILOT-teknologien til øget førerassistance. Den teknologi kan anvendes til kørsel i en enkelt vognbane på motorvej, og den gør kørslen nemmere, mindre stressende og mere afslappet.

 

Den anden teknologi er ProPILOT Park, som vil ændre vores syn på parkering. Når systemet aktiveres, overtager denne teknologi styring, acceleration, opbremsning og gearskift og parkerer helt automatisk bilen i en parkeringsbås.

 

Den tredje teknologi er e-Pedal, som er en revolutionerende teknologi, der ændrer vores måde at køre bil på. Den giver førerne mulighed for at starte, accelerere, decelerere og standse helt blot ved at justere trådet på speederen. Når foden er fjernet helt fra speederen, aktiveres regenerations- og friktionsbremserne automatisk, så bilen gradvist stopper helt. Bilen bliver holdende selv på bakker, indtil speederen trædes ned igen.

 

Den konventionelle bremsepedal skal stadig bruges til hårde opbremsninger.

 

Nissan Intelligent Integration: kobler batteriet op til den sociale infrastruktur

 

Nissans banebrydende vision for elbilernes potentiale går længere end til blot drivkraft til den nye Nissan LEAF. Bilens batterier kan også anvendes som transportable energikilder.

 

Vehicle-to-Grid-teknologien (V2G) kombinerer tovejsopladning, som gør det muligt fuldt ud at integrere elbiler i elnettet. Det bidrager til at forbedre evnen til at håndtere ikke-programmerbare bæredygtige energikilder, så de kan integreres yderligere og blive billigere. Systemet fungerer ved, at ejerne af Nissan elbiler kan tilslutte bilen til elnettet og spille en aktiv rolle i elforsyningen og samtidig skabe sig en alternativ indkomstkilde. Når den kommer op i større målestok, vil V2G-teknologien blive en game-changer for ejerne af Nissans elbiler, fordi de kommer til at spille en aktiv rolle i elforsyningen. 

 

Bestræbelserne på at opnå et mere bæredygtigt samfund betyder, at vi skal foretage bedre valg hver eneste dag. Energilagringssystemet xStorage benytter sig af  branchens samlede erfaring til at gøre energiforbruget i private hjem mere effektivt og mere bæredygtigt. xStorage Home lagrer energi på de tidspunkter, hvor den er billigst, og kontrollerer, hvordan og hvornår energien anvendes, så kunderne sparer penge, og hele energisystemet forbedres. Systemet integrerer diskret al den hardware og software, der er nødvendig for at styre og lagre al energistrømmen i hjemmet, i en enkelt enhed. Kan også anvendes til at levere strøm til elnettet: xStorage Home kan hente strøm fra elnettet eller levere strøm til elnettet og dermed skabe den fleksibilitet, der er nødvendig for at øge anvendelsen af bæredygtig energi.

 

Kunderne vil også nyde godt af et nydesignet interface i smartphone-appen til den nye Nissan LEAF, hvorfra de kan overvåge ladetilstanden i deres bil, finde den nærmeste ladestation og forvarme eller afkøle bilen til den ideelle temperatur før afgang.

 

Udvendigt design: slank silhuet med en cool ”tech”-attitude

 

Den nye Nissan LEAFs design udtrykker firmaets fremtidsorienterede tankegang. Designet er inspireret af IDS-konceptbilen, som for første gang blev vist på biludstillingen i Tokyo i 2015.

 

På fronten mødes man af Nissans V-motion-kølergrill, som afspejler den DNA, som bilen deler med Nissans øvrige globale salgssucceser som eksempelvis Nissan X-Trail og europæernes favorit Nissan Qashqai. Men den adskiller sig ved kølergrillens blå farve, som er den nye signatur for Nissans elbiler. Den flydende tagkonstruktion giver bilen ekstra stil og udstråler bevægelse. De elegante LED-forlygter har Nissans karakteristiske boomerangform.

 

Indvendigt design: en mere udpræget luksuriøs og støjsvag følelse

 

Det helt nydesignede interiør i den nye Nissan LEAF føles og opleves som smagfuld og underspillet. Den oplevelse er opnået ved hjælp af materialer i højere kvalitet og en samlekvalitet og finish, som løfter køreoplevelsen, så den matcher den raffinerede drivlinje.

 

Både fører og passagerer vil fra første øjeblik sætte pris på de sprælske blå signatursyninger på sæder, instrumentpanel og rat samt det nydesignede 7” TFT-farvedisplay. Displayets nye design gør det nemmere at benytte vigtige funktioner som eksempelvis Safety Shield-teknologien, ladetilstanden, strømmåleren og informationerne i audio- og navigationssystemet. I nogle lande omfatter infotainmentsystemet også Apple CarPlay, hvis bilen er udstyret med navigationssystem.

 

Den nye Nissan LEAF erstatter første generation af modellen, som er blevet verdens mest solgte elbil. Over 283.000 kunder har valgt en LEAF, siden modellen kom på markedet i 2010.

 

 *NEDC-tal (New European Driving Cycle)

 

2017 Nissan LEAF specifications (European model)

Specifications pending final homologation

 

Exterior

(mm)

Overall length

4,480

Overall width

1,790

Overall height

1,535/1545

Wheelbase

2,700

Track width front/rear

1,540/1,555

Minimum ground clearance

150

Coefficient of drag (Cd)

0.28

Tires

205/55R16 or 215/50R17

 

Weights/capacity

(kg)

Curb weight (min)

1,535

Capacity

5 passenger

Gross vehicle weight

1,765-1,795

 

Battery

 

Type

Li-ion battery

Capacity

40kWh

 

Electric motor

 

Name

EM57

Maximum output

110kw(150ps)/3283~9795rpm

Maximum torque

320N・m(32.6kgf・m)/0~3283rpm

 

Performance

 

Cruising range

378 km (NEDC)

Charging time (normal charging)

16 hours (3kW)
8 hours (6kW)

Charging time up to 80% (Quick Charging)

40 minutes

Maximum speed

144 km/h

  

LONG VERSION (in English)

Udgivet af Nissan