• Forud for kvindernes internationale kampdag hylder Nissan passionen hos to førende kvinder inden for bildesign

  • Designerne hos Nissan Design Europe fremhæver JUKEs unikke arv og sætter fokus på bilens sjove personlighed

  • Med dristige farve- og designvalg udvikler Nissan designerne det ultimative niveau af individualisering

  • Nissan JUKE – en bil med et design, som er inspireret af mennesker og steder

LONDON (4. marts 2020) – Forud for kvindernes kampdag (den 8. marts) hylder Nissan to kvinder i designbranchen – pionererne bag Nissan JUKES dristige nye fremtoning og følelse.

Med tilsammen over 30 års erfaring henter Lesley Busby, som er Nissan Colour Manager, og Carine Giachetti, som er Nissan Colour, Material and Finish Designer, inspiration fra verden omkring dem i arbejdet med at give farve til et mesterstykke, som var under opsejling i flere år.

DESIGNET MED KUNDERNE I TANKERNE

Den første generation af JUKE vakte opsigt i bilbranchen på grund af bilens beach buggy-lignende design i kompakt format – en bil, som var ideel til bykørsel. På trods af bilens bevidst polariserende udseende elskede kunder over hele Europa bilens rebelske attitude og friske tilgang i segmentet for små biler.

Med lanceringen af den nye JUKE stod designerne dermed over for udfordringen med at forbedre JUKEs unikke designarv og give bilens sjove personlighed et løft. Den nye model afspejler kundernes præferencer og tidens trends og hæver bilens imponerende design og friske personlighed til et nyt niveau.

”Kundernes forventninger til fremragende design er steget i løbet af årene”, udtalte Lesley Busby. ”Med udviklingen af nye digitale platforme ligger verden i sandhed for folkshænder, og de er mere bevidste om designtendenser og mere velinformerede end nogensinde før. Det er virkelig spændende for os at vokse med den forventning og tage udfordringen op – især med den nye JUKE. Vi kan tilbyde kunderne individualiseringsmuligheder på et nyt niveau og med en kvalitet, som matcher. Det er utroligt givende for os.”

INSPIRATION FRA LONDONS MULTIKULTURELLE ÅND

Lesley Busby og Carine Giachetti arbejder i bildesignstudiet i hjertet af London, hvor første og anden generation af Nissan JUKE blev skabt, og hvor de står i spidsen for arbejdet med design- og farveinnovationer.

”Nissan Design Europe ligger lige midt i London, så vi har adgang til arkitektur – både ny og gammel, moderne kunst og den nyeste mode. Alt dette var en inspiration bag nyskabelsen af JUKEs look. Det hjalp os med at finpudse farver og fastlægge, hvad der stadig vil være moderne i de kommende år”, fortalte Carine Giachetti.

Med individualiseringsmuligheder på et helt nyt niveau sikrer N-Design-modelvarianten, at kunderne kan gøre deres JUKE helt unik. Der er flere tilgængelige farvekombinationer til karrosseri, tag og indtræk. Kunderne kan tilpasse deres JUKE-stil ved at vælge mellem 21 førsteklasses kombinationer indvendigt og udvendigt – det ultimative niveau af individualisering.

Udbuddet af indvendige farver og materialer til JUKE giver bilens kabine et førsteklasses og modent indtryk. Designerne var meget opmærksomme på de bløde overflader på instrumentpanelet og dørbeklædningerne samt de detaljerede syninger på Alcantara®-indtrækket (ekstraudstyr).

Designerne identificerede tre forskellige personligheder i N-Design-udstyrsvarianten – Midnight, Urbaniser og The JUKE.

SAMARBEJDE ER AFGØRENDE I BILINDUSTRIEN

”Designprocessen udvikler sig konstant”, udtalte Lesley Busby. "Den omfatter viden fra forskellige dele af industrien – fra ingeniørarbejde og indkøb til produktplanlægning og kvalitetskontrol.”

"Efter at have udviklet JUKEs udseende og følelse fra den originale model til den nye model er jeg mest stolt af vores samarbejde hele vejen rundt”, fortalte Lesley Busby.

Carine Giachetti tilføjede: ”Det bedste ved vores job er, at vi henter inspiration fra så mange mennesker og steder. I vores arbejde med den nye JUKE samarbejdede vi ikke kun med Nissan Technical Centre Europe og vores kollegaer i Japan, men vi hentede også inspiration fra den enorme design- og kunstscene i London.”

”Når vi ser bilen på gaden, ser vi alle de forskellige idéer fra vores interne teams og fra verden omkring os omhyggeligt samlet i ét stykke håndværk. Bilen vidner om teamets kreativitet og alsidighed og gør os stolte af at være en del af noget så specielt”, afsluttede Carine Giachetti.

Du kan få flere oplysninger fra designerne selv ved at se videoen her:  https://www.youtube.com/watch

###

Noter til redaktionen

Nissan Design Europe: biografi om kvinder i design

Lesley Busby, Colour Manager hos Nissan Design Europe

Lesley Busby er et af omdrejningspunkterne hos Nissan Design Europe, hvor hun har været en del af teamet siden studiet åbnede i London for 15 år siden. Busby er kendt for sit arbejde gennem det sidste årti – fra den oprindelige JUKE til den nyeste generation, som blev lanceret i september 2019.

I arbejdet med at designe den nye Nissan Juke og i øvrige projekter, som hun er involveret i, varierer Lesley Busbys rolle fra udvikling af farver og valg af stof til navngivning af farver og indtræk. Hun arbejder sammen med sit designteam om at indsnævre den endeløse række af farver, stoftyper og teksturer med henblik på at udvikle de 21 individualiseringsmuligheder og gøre valgmulighederne enkle for den moderne Nissan JUKE-fører.

Med 26 år hos Nissan er Lesley også bredt anerkendt for hendes andel i mærkets renæssance i Europa, og hun samarbejder tæt med Nissans Design Director Matthew Weaver for at bane vejen for nyt design.

Carine Giachetti, Colour, Material and Finish Designer hos Nissan Design Europe

Carine Giachetti har en baggrund i internationalt design og trends, og hun har i over 10 år arbejdet i Colour, Materials, Finish, hvor hun har beskæftiget sig med både konceptbiler og produktionsbiler.

Carine Giachetti blev oprindeligt inspireret af modeverdenen, og hun studerede modedesign i Paris, hvorefter hun hurtigt begyndte at fokusere på interiørtrends, udvikling af konceptbiler og style mapping. Denne unikke viden og erfaring har gjort Giachetti bedre i stand til at fortolke kulturtrends, så hun kan raffinere og forudse kundernes forventninger til bilernes stil.

Giachetti er også ansvarlig for hele interiøret i Nissan JUKE inkl. indkøb af stof, design af mønstre og farvekoordinering.

 

###

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan er en verdensomspændende bilkoncern som sælger mere end 60 bilmodeller under mærkerne Nissan, INFINITI og Datsun. I regnskabsåret 2017, solgte koncernen 5,77 millioner biler i verden og nåede en omsætning på 11,9 billioner yen. Den 1. april 2017 startede virksomheden Nissan M.OV.E. frem mod 2022, en seks års plan med en målsætning om 30% forøgelse af den årlige omsætning til 16,5 billioner yen i slutningen af regnskabsåret 2022. Dette skal opnås sammen med et akkumuleret frit cash flow på 2,5 billioner yen. Som del af Nissan M.OV.E. mod 2022 planlægger firmaet at øge førerpositionen inden for elektriske biler, blandt andet symboliseret ved verdens mest solgte elbil i historien – Nissan LEAF. Nissans hovesæde i Yokohama, Japan, administrerer seks markeder: Asien og Oceanien; Afrika, Mellemøsten og Indien; Kina; Europa; Latinamerika og Nordamerika. Nissan beskæftiger 247.500 personer i verden og har været partner med den franske bilproducent Renault siden 1999. I 2016, opkøbte Nissan 34% af aktierne i Mitsubishi Motors. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største bilfabrikant-alliance, med et samlet årligt salg i 2017 på 10,6 millioner biler.

Om Nissan Europe
Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 16.000 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. I 2018 blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret ca. 600.000 biler inklusive de prisbelønnede crossover-modeller, varebiler og Nissan LEAF, som er Europas mest sælgende elbil i 2018. Med en målsætning om nul udledning af emission og nul dødsulykker på vejene, er Nissan godt på vej med deres Intelligente Mobilitets vision. Som grundlag for al produkt og teknologi-udvikling, er denne 360 graders tilgang til fremtidig mobilitet hjørnesten i virksomhedens beslutninger, om hvorledes biler skal drives, føres samt integreres samfundet.

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og de Baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 175 mennesker. nissan.dk/

For yderligere information om vores produkter, services samt arbejde med bæredygtig mobilitet, besøg venligst vores hjemmeside på nissan-global.com. Du kan også følge os på Facebook og YouTube.

 

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:
Strøby Ann, Communications Manager
Tel +4539100023
AStroby@nissan-europe.com

Udgivet af Nissan