• Nissans nye supermini er blevet kåret som bedst i klassen af de irske bilmedier
  • Jurymedlemmerne betegner den som ”en enestående bil”
  • Intelligent Driving-teknologier giver kunderne en mere tryg køreoplevelse
  • Som noget unikt for Micra omfatter BOSE Personal-audiosystemet højttalere i førerens nakkestøtte   

 

27.11.2017 – Nissan Micra er blevet kåret til Irish Small Car of the Year 2018 af et panel bestående af Irlands førende motorjournalister.

                                                                       

Micra vinder foran otte andre meget kompetente små hatchbacks. Panelet bestående af 30 ICOTY-jurymedlemmer uddelte point på baggrund af kriterier fra innovation og sikkerhed til rummelighed, komfort, samlekvalitet, køreoplevelse og værdi for pengene.

 

I en kommentar om resultatet udtalte David Walshe, som er medlem af ICOTY-komitéen, følgende: “I det store og meget konkurrenceprægede segment for små biler har det været tydeligt, at det ville kræve en enestående bil for at vinde prisen som Irish Small Car of the Year 2018. Og den bil er den nye Nissan Micra.”

 

James McCarthy, som er CEO hos Nissan Ireland, tilføjede: “Vi er rigtig glade for at vinde denne titel. Sejren er resultatet af en stor teamindsats fra alle vores Nissan kollegaer – fra designerne af den nye Micra, alle i salgs- og marketingfunktionerne og i særdeleshed vores kollegaer i produktionen, der leverer fremragende kvalitetsprodukter, der fortjener priser som denne.”

 

Den helt nye Micra kom til salg tidligere i år, og Nissans elskede kompakte bil genindtager sin plads i hjertet af segmentet for B-hatchbacks. Den har et udtryksfuldt design med dynamiske proportioner, et atletisk interiør og stærke karakterlinjer.

 

Det forfriskende interiør har en finish i høj kvalitet og bløde materialer med tofarvet instrumentpanel som standardudstyr. Førerpositionen med klassens bedste indstillingsmuligheder og ergonomi giver fremragende komfort bag rattet.

 

På nuværende tidspunkt er Micra tilgængelig med tre motorer – en 0,9-liters 3-cylindret benzinmotor med turbo og 90 hk, en 1,0-liters 3-cylindret benzinmotor med 71 hk og en 1,5-liters turbodieselmotor med 90 hk. Alle motorer er kombineret med en 5-trins manual gearkasse. Teknologier som Intelligent Ride Control og Intelligent Trace Control giver kunderne en tryg og komfortabel køreoplevelse.

 

Micra – som nu er i sin 5. generation – er tilgængelig med en række innovative sikkerhedsteknologier. De giver tilsammen fem stjerner i Euro NCAP-sikkerhedstesten. i bilens standardudgave, og med Safety+ Pack, som er ekstraudstyr, får bilen de maksimale fem stjerner.

 

Micras sikkerhedsudstyr omfatter blandt andet intelligent vognbaneassistent, intelligent nødopbremsning med fodgængerregistrering, skiltegenkendelse og fjernlysassistent.

 

Intelligent vognbaneassistent er et vognbaneadvarsels- og forebyggelsessystem, der første gang anvendes i en Nissan i Europa. Når systemet aktiveres, vibrerer rattet, og bilens bremser aktiveres individuelt for at få bilen tilbage i vognbanen. Intelligent nødopbremsning med fodgængerregistrering kan hjælpe med at undgå kollisioner eller reducere følgevirkningen af kollisioner ved automatisk at aktivere bilens bremser.

 

BOSE Personal-audiosystemet er unikt for Micra. Det byder på en total  360°-lytteoplevelse med BOSE digital signal processing og seks højtydende højttalere. Højttalerne omfatter to banebrydende BOSE UltraNearfield™-højttalere, der er integreret i førerens nakkestøtte.

 

Micra er en bil, som er perfekt til kunder, der gerne vil udtrykke deres personlighed. Den fås i 10 flotte farver inkl. de sprælske farver Passion Red og Energy Orange. Individualiseringsprogrammet giver mulighed for at tilføje kontrastfarver på kofangere, døre, fælge og sidespejle samt på elementer i kabinen. Samlet set er der over 100 tilgængelige kombinationer af individualisering.

 

Kunder, der allerede har købt en ny Nissan Micra, er begejstrede for deres køb. Scoren hos den uafhængige testorganisation Reevoo (indeholder også danske kunder) viser, at bilen opnår et gennemsnit på hele 8,8 ud af 10.  En tredjedel af respondenterne har givet Micra topkarakter – 10 ud af 10.

Udgivet af Nissan