• Den helt nye Nissan JUKE får verdenspremiere i fem byer rundt om i Europa.

  • Der er solgt næsten 1 million eksemplarer af Juke siden lanceringen for 9 år siden, hvor den satte nye standarder i det kompakte crossover-segment

  • Elegante coupé-crossoverlinjer og en atletisk fremtoning kombineret med øget rummelighed og et moderne interiør sætter nye standarder for JUKE

  • Ny teknologi inkl. Nissan ProPILOT og NissanConnect-infotainmentsystemet med Wi-Fi i bilen, integrering af smartphone og onlineopdateringer gør førerens tilværelse lettere og mere sikker

  • 1,0-liters 3-cylindret turbomotor kombineret med 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse leverer bedre præstationer, bedre brændstoføkonomi og mere raffinement

Næsten et årti efter at bilen satte nye standarder for kompakte crossovers med sin markante personlighed og fokus på en sjov køreoplevelse, kommer den nye generation af Nissan JUKE. Den nye JUKE er som altid sjov at køre i, og den leverer præstationer og teknologi på et nyt niveau – alt sammen pakket ind i et iøjnefaldende, men mere rummeligt coupé-crossoverkarrosseri.

Med næsten 1 million eksemplarer på vejene i Europa har Nissan JUKE fanget interessen hos de europæiske kunder med sit unikke design. Næste generation af JUKE, som i dag blev præsenteret i London, Paris, Milano, Barcelona og Køln, er udviklet til at appellere til de europæiske kunder, der sætter pris på design, teknologi og præstationer – foruden de praktiske egenskaber i crossover-segmentet.

”Nissan JUKE er tilbage med sin unikke identitet, endnu mere karakter, flotte præstationer og avanceret teknologi, der modsvarer førernes krav”, udtalte Ponz Pandikuthira, som er Vice President, product planning hos Nissan Europe. ”Det nye design og køreregenskaberne vil appellere til det stigende antal kunder, der vælger en kompakt crossover. JUKE er blevet voksen, men den har stadig de sjove køreegenskaber, der altid har gjort den til noget særligt.”


ATLETISK DESIGN

Nissan JUKE er igen klar til at sætte nye standarder i B-crossover-segmentet med større dimensioner, en elegant fremtoning, imponerende 19” fælge og et ”flydende ”tagdesign” i coupéstil. Den nyeste JUKE har full-LED-teknologi som standardudstyr, og den bibeholder de ikoniske runde forlygter og den Y-formede signatur, som komplementerer  Nissans V-Motion-kølergrill. Den eksklusive karrosserifarve Sunset Red fuldender nu farvepaletten, som nu tæller 11 farver.

Med de indvendige ændringer er den nye JUKE blevet mere rummelig og byder på bedre plads til både passagerer og bagage. Knæpladsen ved bagsæderne er øget med 5,8 cm, lofthøjden er øget med 1,1 cm, og bagagerumskapaciteten er øget med 20 % til 422 l. Det nytænkte interiør byder på stil og komfort med forbedret køreposition, øget rummelighed ved bagsæderne og mere brugervenlig betjening og opbevaring. Nye bløde materialer på instrumentpanel, dørbeklædning og på gulvet giver en førsteklasses følelse, som komplementeres af sportssæder i monoformt design som standardudstyr og indtræk i Alcantara® eller læder som ekstraudstyr.

Med individualiseringsmuligheder på et helt nyt niveau sikrer den nye N-Design-modelvariant, at kunderne kan gøre deres JUKE helt unik. Der er flere tilgængelige farvekombinationer til karrosseri, tag og indtræk – de fremhæver JUKEs urbane og sportslige karakter og premiumegenskaber. Der tilbydes også udvendig individualisering med mulighed for at tilpasse kofangere og sidelister samt 19” aluminiumsfælge.


ADRÆTTE PRÆSTATIONER

Den sportslige JUKE er udviklet til at være adræt, men den helt nye coupé-crossover er også vokset. Længden er nu 4.210 mm, højden er 1.595 mm, og bredden er 1.983 mm. Det giver større rummelighed, mens bilen stadig er kompakt og 23 kg lettere end forgængeren. Med anvendelsen af højstyrkestål har den nye model en mere stiv platform, som giver bedre stabilitet, præstationer og svingegenskaber samt tryghed og kontrol på et nyt niveau.

JUKE er udstyret med en effektiv 1,0-liters 3-cylindret DIG-T-benzinmotor med turbo, som leverer 117 hk og bedre præstationer, brændstoføkonomi og raffinement. Bilen fås med en engagerende 6-trins manuel gearkasse eller en sportslig 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (DCT) med skiftekontakter på rattet, og med valg af køreindstilling (Eco, Standard, Sport) kan førerne nemt tilpasse deres kørestil til enhver kørselssituation for at få maksimal køreglæde.


AVANCEREDE TEKNOLOGIER

Juke er nu spækket med Nissans infotainment- og førerassistentteknologi. Med Nissan Intelligent Mobility-teknologi er den nye model den mest opkoblede Nissan nogensinde, hvor føreren har en personlig kommandocentral.

Nissan Intelligent Mobility

Nissans avancerede ProPILOT-teknologi, som omfatter elektronisk assistance til styring, acceleration og opbremsning, vil for første gang kunne fås til JUKE. ProPILOT er beregnet til brug i en enkelt vognbane på motorveje og gør lange pendlerture og tæt trafik lettere at håndtere.

Desuden kan JUKE som noget nyt og unikt i segmentet byde på en komplet pakke af sikkerhedsteknologier inkl. intelligent nødopbremsning med registrering af fodgængere og cyklister, skiltegenkendelse, intelligent vognbaneassistent, Rear Cross Traffic Alert og advarsel om biler i den blinde vinkel. Advarsel om biler i den blinde vinkel advarer føreren, hvis et køretøj kommer ind i den blinde vinkel, og systemet styrer JUKE tilbage i vognbanen.

Opkobling, infotainment og BOSE® Personal® Plus

Med det nye NissanConnect-infotainmentsystem kan kunderne bruge Apple CarPlay® og Android Auto til at spejle deres yndlingsapps på smartphonen til bilens 8” touchscreen. Førerne har også adgang til TomTom Maps & Live Traffic, eller de kan aktivere deres Wi-Fi-hotspot i bilen, så passagererne kan tilslutte deres bærbare computere eller tablets.

NissanConnect Services-appen er den perfekte mobile følgesvend, som gør det muligt for kunderne at betjene flere funktioner i bilen. Nissan JUKE-ejerne kan nu tjekke, om bilen er låst, og de kan låse deres bil eller låse den op direkte fra deres smartphone. Som en ekstra sikkerhed kan førerne også tjekke dæktrykket og oliestanden, før de kører.

Og for at gøre JUKE-førernes tilværelse endnu lettere kan de takket være kompatibilitet med Google Assistent betjene funktioner som centrallås og lys, og de kan sende destinationer til bilens navigationssystem via talemeddelelser til deres smart device.

Fører og passagerer kan også nyde endnu bedre lyd med Bose® Personal® Plus-soundsystemet. Med otte kraftfulde højttalere – inkl. to UltraNearfield-højttalere integreret i førerens og forsædepassagerens nakkestøtter – oplever personerne i bilen en fordybende musikoplevelse med ultrahøj lydkvalitet.


Den helt nye Nissan JUKE vil fortsat blive produceret på Nissans prisbelønnede fabrik i Sunderland i England, og de første leveringer til kunder finder sted i slutningen af november i de europæiske lande.

 

Engine

Turbocharged 1.0 l (999 cc) three-cylinder gasoline

E6D-TEMP

Power and torque output

117 PS / 86 kW @ 5,250 RPM

180 Nm @ 1,750 RPM

200 Nm (with Over Torque function1)

Transmission

Six-speed manual (6MT)

Seven-speed dual clutch (DCT7)

Acceleration (0-100 km/h) (secs)

10.4

 11.1
(provisional)

Maximum speed (km/h)

180

180

Wheels/tyres

·         16 inch steel - 215/65 (standard on Visia grade)

·         17 inch alloy – 215/60 (standard from Acenta)

·         19 inch alloy – 225/45 (standard on Tekna and N-Design)2

Front suspension

Macpherson Strut type

Rear suspension

Twist beam, coil spring type

Brakes front/rear

Disc, 280 mm / Disc, 260 mm (from N-Connecta)

w/ ABS, BA, EBD, TCS, VDC

Exterior dimensions (mm)

·         Length: 4,210

·         Overall Width with mirrors opened: 1,983

·         Height: 1,595

·         Wheelbase: 2,636

Rear cabin dimensions (mm)

·         Rear knee room: 583

·         Rear head room: 22

·         Rear shoulder room: 1,320.3

Luggage space capacity and dimensions

·         Max. boot aperture width (mm): 1,072

·         Base boot aperture width (mm): 1,003

·         Luggage capacity (l): 422

Min. kerb weight

(N-Connecta)
(kg)

1,192
(provisional)

1,210
(provisional)

Infotainment and connectivity

·         NissanConnect in-car infotainment system with 8 inch touch screen display (standard on Acenta, N-Connecta, Tekna and N-Design)

o    Apple® CarPlay, Android® Auto*

·         NissanConnect Services (option on Acenta, N-Connecta, Tekna and N-Design)

o    Nissan on Google Assistant (available in Denmark and Sweden)*

o    In-Car WiFI***

o    Driving History & Analysis*

o    Maps & Live Traffic**

o    Nissan Help & Support*

o    Breakdown Call*

o    Vehicle Health*

o    Smart Alerts**

·         Colour TFT screen (4.2 inch standard on Visia, Acenta, 7 inch standard on N-Connecta, Tekna and N-Design)

·         BOSE® Personal® Plus sound system (option from N-Connecta)

o    Eight speakers, including UltraNearFIeld headrest speakers for driver and front passenger

Safety features

·         Standard on all grades safety functionalities

o    Emergency Call*

o    Cruise Control & Speed Limiter

o    Intelligent Emergency Braking
with Pedestrian & Cyclist Recognition

o    Intelligent Lane Intervention and Warning

o    High Beam Assist

o    Traffic Sign Recognition linked to Cruise Control

o    Hill Start Assist

·         Intelligent Cruise Control (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Nissan ProPILOT (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)  

·         Around View Monitor (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Intelligent Driver Alertness (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Blind Spot Intervention (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Rear Cross-Traffic Alert (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

Seating capacity

5

Warranty

3 years / 100,000 km

* Free for seven years, then pay per use.

** Free for three years, then pay per use.

*** Paid only, not available in Estonia, Latvia and Lithuania

1 Over Torque function provides an additional 20 Nm for 25 seconds upon application of full throttle. The function is applied from second gear through to the longest gear.

2 19 inch standard application on Tekna in Finland, Sweden, Estonia, Latvia and Lithuania. 17 inch standard application on Tekna in Denmark.

# # # 

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan er en verdensomspændende bilkoncern som sælger mere end 60 bilmodeller under mærkerne Nissan, INFINITI og Datsun. I regnskabsåret 2017, solgte koncernen 5,77 millioner biler i verden og nåede en omsætning på 11,9 billioner yen. Den 1. april 2017 startede virksomheden Nissan M.OV.E. frem mod 2022, en seks års plan med en målsætning om 30% forøgelse af den årlige omsætning til 16,5 billioner yen i slutningen af regnskabsåret 2022. Dette skal opnås sammen med et akkumuleret frit cash flow på 2,5 billioner yen. Som del af Nissan M.OV.E. mod 2022 planlægger firmaet at øge førerpositionen inden for elektriske biler, blandt andet symboliseret ved verdens mest solgte elbil i historien – Nissan LEAF. Nissans hovesæde i Yokohama, Japan, administrerer seks markeder: Asien og Oceanien; Afrika, Mellemøsten og Indien; Kina; Europa; Latinamerika og Nordamerika. Nissan beskæftiger 247.500 personer i verden og har været partner med den franske bilproducent Renault siden 1999. I 2016, opkøbte Nissan 34% af aktierne i Mitsubishi Motors. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største bilfabrikant-alliance, med et samlet årligt salg i 2017 på 10,6 millioner biler.

Om Nissan Europe
Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 17.000 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 640.000 biler inklusive de prisbelønnede crossover-modeller, varebiler og Nissan LEAF, som er verdens mest populære elbil. Nissans Intelligente Mobilitets vision er målsætning for Nissans fremtidige produkter og teknologier. Denne 360 graders tilgang til fremtidig mobilitet er hjørnesten i virksomhedens beslutninger, om hvorledes biler skal drives, føres samt integreres samfundet. Nissan arbejder stærkt på at blive det største asiatiske mærke i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og de Baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 175 mennesker. nissan.dk/

For yderligere information om vores produkter, services samt arbejde med bæredygtig mobilitet, besøg venligst vores hjemmeside på nissan-global.com. Du kan også følge os på facebook og YouTube.

# # #

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:
Strøby Ann, Communications Manager
Tel +4539100023

Udgivet af Nissan