• Nissan Ariya får jackpot med fem stjerner i Green NCAP-testen.
  • Ariya opnår Green NCAPs maksimale vurdering med 10 ud af 10 mulige point ved "ren luft" testen.
  • Nissans nye elektriske crossover scorer også 9,3 og 9,5 ud af 10 mulige i kategorierne "energieffektivitet" og "klimaindeks".

Nissan opnår de maksimale fem stjerner og har et totalt indeks på 9,6 ud af 10 hos Green NCAP, der er et uafhængigt selskab, som arbejder med at vise bilproducenteres arbejde inden for bæredygtighed med særligt fokus på miljøparametre på forskellige mærker og modeller.

Testprocessen indeholder test af følgende tre parametrer: Ren luft, energieffektivitet og drivhusgasser. Nissan Ariya opnår 10 ud af 10 mulige i den første del, som omfatter topscore i laboratorie-test og test af almindelig kørsel på vej. I de to andre dele af testen scorer Nissan Ariya henholdvis 9,3 og 9,5 i energieffektivitet og drivhusgasser.

Hvad angår testen på almindelig vej, så blev den foretaget ved minus 1 grad. Her var Ariyas forbrug på 24 kWh/100 km. Batterikapaciteten blev målt til 89,6 kWh, som er lidt mere end fabrikkens officielle tal på 87 kWh. Ved ladning med 11 kW opnåede den at få 91,6%, som er den højeste værdi, der nogensinde er målt af Green NCAP. Flere oplysninger kan ses på www.greenncap.com

«Hos Nissan har vi meget ambitiøse bæredygtighed- og elektrificerings-mål, som er beskrevet i Nissan Ambition 2030. Vi er stolte af, at Ariya har fået denne anerkendelse af Green NCAP, og ser frem til at få endnu flere Ariya ud på de danske veje i fremtiden», udtaler Kim Helsted, der er landechef hos Nissan i Danmark.

Nissan Ariya har en rækkevidde på op til 536 km (WLTP) og en vigtig model i Danmark. Vi er stolte over resultatet og de fem stjerner i Green NCAP, mens vi ser frem til vores videre færd mod Nissan Ambition 2030.

# # #

Om Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy er et import- og salgsselskab som har ansvaret for Nissan i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Letland og Litauen. Selskabet har ca. 175 ansatte og hovedkvarteret er beliggende i Espoo i Finland.

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:
Ann Strøby, Communications Manager
Mobil: +45 20 66 22 06
AStroby@nissan-europe.com

Om Nissan AMIEO (Afrika, Mellemøsten, Indien, Europa og Oceanien)
Nissan ønsker at blive et bæredygtigt selskab, med en målsætning om en renere, sikrere og mere inkluderende verden. Bæredygtighed er kernen i Nissans langsigtede vision, Ambition 2030. For at imødekomme kritiske miljø-, samfundsmæssige og kundebehov, er målsætningen i denne strategi at levere elektrificerede modeller og teknisk innovation til nøglemarkederne globalt.

Dette styrker Ambition 2030 som understøtter Nissans mål om at være kuldioxid neutral i hele deres produkter og virksomheds livscyklus i 2050. Nissan AMIEO-regionen, med EV36Zero i centrum, er klar til at fremme overgangen til en elektrificeret fremtid.

Yderligere information om produkter m.v. kan ses på www.nissan.dk

 

Udgivet af Nissan