• Tredje generation af Nissan's crossover pionér kommer til salg i Danmark fra sommer 2021
  • Med mere end tre mio. solgte eksemplarer i Europa er Qashqai stadig kundernes reference i segmentet
  • Ny alliance CMF-C platform understøtter Qashqais teknologiske opgraderinger
  • To nye drivliner i den nye Qashqai: en 12V mild hybrid og for første gang i Europa - Nissan's e-POWER teknologi.
  • Effektiv el-kørsel i crossover takket være det inovative e-POWER system

Tredje generation af den kompakte crossover, Nissan Qashqai, kommer til salg i Danmark til sommer i år.

Qashqai har været sammenligningsgrundlaget i segmentet, hvor der er kommet mange konkurrenter til, siden introduktionen tilbage i 2007. Siden da har modellen været et kæmpe hit og er blevet solgt i mere end tre millioner eksemplarer. Den nuværende udgave, der kom til salg i Europa i 2017, er alene blevet solgt i over en million eksemplarer. I Danmark har vi solgt ca. 36.000 Qashqai siden introduktionen i 2007.

Nu kommer der en helt ny model, der samtidig introducerer brug af den nye Alliance CMF-C platform. Den nye model er lidt større, mere avanceret, bedre at køre, sikrere og fyldt med nyt udstyr.

"Den nye Qashqai vil ændre, hvad kunderne kan forvente sig af en familiebil. Komfort, raffinement og teknologi som i biler i en højere luksusklasse, og køreoplevelsen vil være god for såvel fører som passagerer. Og med Nisan's nye e-POWER teknologi, vil kunderne forelske sig i følelsen af at køre i en elbil uden at tænke på rækkevidden", udtaler Gianluca de Ficchy, Chairman for Nissan AMIEO region.

Den nye generation følger de grundlæggende principper hos forgængeren med et stærkt design, effektive motorer og en kvalitets-indpakning kombineret med køreegenskaber, der normalt kendes fra mere luksuriøse bilklasser. Den nye Qashqai vil helt sikkert løfte barren for crossover segmentet til et nyt niveau.

Nytænkende effektivitet

Nissan Qashqai bliver tilgængelig med en 1.3 DiG-T benzinmotor med mild hybrid teknologi samt Nissans nytænkende og prisvindene e-POWER drivline for første gang i Europa. e-POWER benytter sig af teknologier fra virksomhedens elbils-pioner Nissan LEAF.

e-POWER systemet i den nye Nissan Qashqai er udviklet specielt til denne model, så den lever op til de europæsike forbrugeres skrappe krav. Qashqai med e-POWER er både brændstofsøkonomisk og har lav udledning af emission. Den vil samtidig være sporty med en hurtig accelleration og høj effekt.

Med både to- og firehjulstræk, seks trins manuel gearkasse eller syv trins nyt Xtronic  automatgear, og den eldrevne motor i kraft af e-POWER teknologien, tilbyder den nye Qashqai noget for enhver smag.

1.3 DiG-T benzinmotor med 140/158 hk og 12V ALiS mild bybrid

Det 12V ALiS (Advanced Lithium-ion battery System) mild hybrid system, der bliver tilgængeligt på den nye Qashqai, er en økonomisk fordelagtig hybrid teknologi, der giver en mærkbar hjælp til drejningsmomentet, stop/start og kørsel i frigear (kun CVT), hvilket forbedrer såvel brændstofsøkonomien og udledningen af CO2 (-4g/km).

Dette gør motoren konkurrencedygtig i segmentet hvad angår emissionsudledning, og samtidig tilbyder den flere hestekræfter og et bedre drejningsmoment end konkurrenterne. ALiS mild hybrid systemet øger kun bilens vægt med 22 kg.

Ved decellerering regenereres energi og lagres i Lithium-ion batteriet. Den lagrede energi anvendes efterfølgende ved tomgangskørsel, frikørselsstop (kun Xtronic aut. versioner) og til at assistere drejningsmomentet.

Når der køres i frigear frem til et stop ved en hastighed på under 18 km/timen, og  bremsesystemet aktiveres, vil motoren slukkes, og den lagrede energi tilføres til bilens batteri. Dette gør, at motoren kan være slukket i længere tid og dermed mindske bruget af brændstof.

I forbindelse med accelleration (mellem 20 km/t og 110 km/t) vil energien i Lithium-ion batteriet tilføre motoren ekstra 6 Nm i drejningsmoment i op til 20 sekunder. Igen med brændstofsbesparelse til følge.

ALiS systemet er tilpasset den velrennomeret 1.3 DiG-T benzin motor, der blev introduceret i Qashqai i 2018. Motoren er forbedret i den nye Qashqai med 50 nydesignede komponenter og lever op til Euro6-d kravene.

Turboen er nu udstyret med elektrisk styret udstødnings ventiler for at få en hurtigere respons; nye dyser forbedrer indsprøjtningsventilen; reduceret friktion ved flere komponenter forbedrer CO2, og der er et forbedret benzin partikel filter.

1.3 benzin motoren med 12V ALiS tilbydes med to ydelser. En med 140 hk og en med 158 hk. Udgaven med 140hk fås med to-hjulstræk og en seks-trins manuel gearkasse. Og udgaven med 158 hk fås med både to-hjuls- og fire-hjuls-træk og ny Xtronic  automatgearkasse. Den maksimale ydelse opnås ved 5500 omdrejninger og et drejningsmoment på 270 Nm ved 1750 omdrejninger på motoren med 156 hk og Xtronic automatgear.

Den manuelle gearkasse er blevet forbedret med et hurtigere, mere direkte og mere sportsligt gearskifte. Det nye Xtronic automatgear tilbyder en forbedret brændstofsøkonomi og accelleration takket være forbedringer, der inkluderer et dobbelt olie pumpe-system og en nye elektrisk olie pumpe. Xtronic gearet på Qashqai tilbyder DCT-lignende gearskift ved accelleration og en mere flydende bykørsel.

To-hjulstræk er i Danmark tilgængeligt med 140 hk og manuelt gear. To- og fire-hjulstræk er tilgængeligt med 158 hk og Xtronic automatgear. Der er et nyt fire-hjulstræk kontrol system og valg af køreindstillinger, der er mere intuitivt og intelligent. Det tilpasser sig selv efter de ydre omstændigheder med fem køreindstillinger – standard, øko, sport, sne og offroad. Såfremt et hjul slipper vejgrebet, er tiden før firehjulstræk systemet reagerer, reduceret med 0,2 sekunder svarende til en faktor fem.

e-POWER

Den nye Qashqai er den første europæiske model, der bliver udstyret med Nissan's nytænkende e-POWER teknologi. Systemet er Nissans eget og er en del af virksomhedens Intelligent Mobility Strategi.

e-POWER udgaven er udstyret med et højtydende batteri og en integreret motor og yder 190 hk. Herudover er der en generator, inverter og en 140 kW elektrisk motor i samme størrelse og ydelse som i Nissan's øvrige elbiler. Det er en unik løsning, som giver den behagelige linære accelleration, som er kendetegnet for elbil, uden behov for opladning.

For at imødekomme de europæiske kunders krav er e-POWER systemet blevet tilpasset i den nye Qashqai. I Japan findes systemet i den bedst sælgende model i Japan – Nissan Note. Denne har en 1.2 liters motor, der genererer energi til batteriet, og den yder 108 hk. Dette er nu opgraderet til Europa med en 1.5 liters motor.

Det unikke ved e-POWER systemet er, at motoren udelukkende giver energi til det højtydende batteri, og at selve bilen drives af en elmotor. Det betyder, at motoren altid kan køre optimalt, hvilket sparer brændstof og udleder mindre CO2 i forhold til en traditionel benzinmotor.

"e-POWER systemet er en perfekt balance mellem en almindelig benzinmotor og en elmotor. Førerne nyder at køre en elbil på en effektiv måde til en god pris. Vi glæder os til at høre kundernes modtagelse af Qasqhai med e-POWER. Det er helt i tråd med vores Intelligent Mobility Strategi", udtaler Davis Moss, Region Senior Vice President Research and Development Africa, Middle East, India, Europe and Oceania (AMIEO).

Takket være elmotoren er der en umiddelbar respons i forbindelse med accellerationen og trækkraft med det samme.

Der er tre køreindstillinger på e-POWER udgaverne: Normal, S og Eco. I Normal er der en fin accelleration og mulighed for at stoppe bilen ved at løfte speeder pedalen, modsat normalt, hvor bremsen altid skal benyttes. I S indstillingen accellererer bilen endnu hurtigere og har yderligere bremsekraft ved løft på speederpedalen. I Eco sørger bilen for at spare mest muligt brændstof ved at regulere energien fra batteriet.

Den nye Qashqai med e-POWER både accellererer hurtigere end hybrid-konkurrenterne, og den gør det med færre omdrejninger. Systemet arbejder meget støjsvagt som i en elbil, og den er indstillet til at være støjsvag også ved accellerationer takket være fokus på den bedste kombination af omdrejninger og hastighed.

Som i LEAF tilbyder den nye Qashqai e-POWER muligheden for en ny "en-pedal" køreoplevelse kaldet e-PEDAL indstilling. Førere kan starte, accellerere og decellerere kun ved brug af speeder pedalen i op til 90% af køreturen.

Særligt ved kø-kørsel i byen nedsætter e-PEDAL behovet for at skifte foden fra en pedal til en anden ved at give op til 0.2G bremseffekt, når foden løftes fra speederen. Det gør kørslen mere behagelig. Bremsepedalen må dog benyttes for at have mere kontrol ved lav hastighed og i forbindelse med parkering. På åbne veje giver e-PEDAL en mere engageret køreoplevelse, og man slipper for at skulle bremse ved sving.

Førerne kan følge e-POWER energi-flowet på en 12" skærm.

Nissan's e-POWER system er allerede introduceret i Japan på modellerne Note og Serena. Mere end 70% af salget af Note og næsten halvdelen af salget af Serena i landet er med e-POWER. Og den nyligt introducerede Nissan Kicks kompakte SUV har lige fået prisen "2021 Technology of the Year" af the Automotive Researchers' and Journalists' Conference of Japan. Salget af Nissan Qashqai med e-POWER begynder i 2022.

CMF-C platform

Den nye CMF-C platform repræsenterer seneste nyt inden for stuktur og teknologi. Ingeniørerne ønskede at fastholde propertionerne fra den nuværende Qashqai selvom den nye blive mere rummelig. Brugen af "Ultra High Strengths Steel (UHSS)" er øget med 50% i den nye Qashqai. Det giver et lettere karrosseri, men dog 41% mere stift end den nuværende model. Resultatet er en mere raffineret og bedre komfort og køreegenskaber. Vægtreduktion har været et af fokusområderne. Bagsmækken er nu lavet af komposit materiale, som alene sparer 2,6 kg. For- og bag-dørene, forkofangerne og taget er nu lavet af aluminium, der giver en vægtbesparelse på 21 kg. Men de nye materialer giver også højere sikkerhed, da de absorberer energien bedre i tilfælde af en ulykke.

Ny affjedring og styreegenskaber

Køreoplevelsen i den nye Qashai vil stadig være i top. Den nye CMF-C platform giver en forbedret stivhed i karrosseriet uden at gå på kompromis med affjedringen. Det giver en øget respons fra føreren sammen med en mere stabil kørsel på ujævne veje.

CMF-C platformen har også gjort det muligt at tilføje en opdateret Macpherson afstivning for og bag. Den forhjulstrukne Qashqai med 19" hjul vil få et torsion hjulophæng. Og versionerne med 20" hjul samt firehjulstræk bliver udstyret med et avanceret multi-link ophæng.

Torsion hjulophænget giver en bedre absorbering ved ujævnheder i vejen og mindsker samtidig støjen, og giver alså en mere afbalanceret og støjsvag kørsel på alle typer veje.

Davis Moss, Region Senior Vice President Research and Development, Africa, Middle East, India, Europe and Oceania (AMIEO) udtaler: "Vores ingeniører har benchmarket et udvalg af C-segment hatchbacks såvel som konkurrentbiler. De har testet tusindevis af kilometer på vejene og på baner igennem Europa og er dermed kommet frem til den bedste føre og køre balance."

Opgraderet ProPILOT førerassistent system

Den nye Qashqai udstyres også med næste skridt af ProPILOT førerassistent systemet, hvilket giver en forbedret førerassistance i større omfang. Det kaldes ProPILOT med Navi-link. Og det vil nedsætte træthed og stress under kørslen samtidig med, at det er meget intuitivt at bruge. Styresystemet og kameraer opdaterer konstant bilens position og sikrer, at den forbliver i midten af banen samtidig med, at den holder den fastsatte hastighed og afstand til den forankørene.

I den nye Qashqai er systemt opdateret til også at tilpasse hastigheden til omkringliggende forhold: når bilen kører ind i en zone med en lavere hastighedsgrænse, vil bilen automatisk bremse ned i kraft af bilens skiltegenkendelse kombineret med navigationens hastighedsdata, hvilket betyder, at føreren ikke behøver at tilpasse fartpiloten manuelt.

ProPILOT med Navi-link kommunikerer nu også med Qashqais blindvinkel radaer for med en kontrastyring at hjælpe med, at vognbaneskift ikke foretages, såfremt der er en bil i den blinde vinkel.

Øvrige opgraderinger i ProPILOT er f.eks. en "side-beskyttelse", der advarer i situationer, hvor føreren utilsigtet nærmer sig et objekt ved siden af bilen, som man kender det fra nogle parkeringspladser. Og systemet vil også sætte ind i forbindelse med, at der bakkes ud fra en parkeringsplads takket være en opgradering af det nuværende "moving object detection" advarselssystem, og vil endda bremse og stoppe bilen, hvis noget kommer for tæt på bagud.

Intelligente LED forlygter

I den nye Qashqai har ingeniørerne udviklet et avanceret forlygte system, der tilpasser lysstrålen i forhold til vejens beskaffenhed og andre kørere. Lysstrålen er inddelt i 12 individuelle elementer, der hver især deaktiveres, når der kommer en modkørende bil. Takket være dette system kan der fastholdes et kraftigere lys, uden at det forstyrrer den modkørende billist.

"Udgangspunktet for designet og udviklingen af den nye Qashqai var en dybdegående analyse af det samarbejde, vi har haft med alle vores Qashqai kunder igennem de sidste 13 år. Det har givet os mulighed for at forstå deres behov og i særdeleshed, hvad de særligt værdsætter i dagligdagen", udtaler Marco Fioravanti

Læs mere om interiør og nye teknologier i den nye Qashqai i pressemeddelelsen "Ny Qashqai – Livet ombord".

Tekniske specifikationer*

1.3-petrol (HR13)
12V ALiS
Mild hybrid

e-POWER
(1.5-benzin MR15)

6MT

Xtronic

2WD

 

2WD/
4WD

e-POWER

Ydelse

Hk

140

158

190

Moment

Nm

240

 

 

270

330

Hjultræk

2WD

2WD / 4WD

2WD

Længde

mm

4425

4425

*Aftventer endelig homologering


# # #

Om Nissan i Europa
Nissan har et af de mest omfattende netværk af aktiviteter i Europa blandt udenlandske producenter med mere end 16.000 ansatte fordelt på design, forskning og udvikling, produktion, logistik, salg og marketing. I 2019 producerede Nissan fabrikkerne i Storbritanien, Spanien og Rusland ca. 465.000 biler inklusive prisvindende crossovere, varebiler og Nissan LEAF. Med en målsætning om nul-emission og nul fatale ulykker på vejene fører Nissan feltet med sin vision om intelligent mobilitet. Denne 360 graders tilgang til fremtidig mobilitet gennemsyrer Nissans produkter og teknologi og er dybt forankret i virksomhedens ønsker om, hvordan biler skal drives, køres og integreres i samfundet.

Om Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy er et import- og salgsselskab som har ansvaret for Nissan i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Letland og Litauen. Selskabet har ca. 175 ansatte og hovedkvarteret er beliggende i Espoo i Finland.

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:
Ann Strøby, Communications Manager - Tel: +45 39 10 00 23 – Mobil: +45 20 66 22 06
AStroby@nissan-europe.com

Udgivet af Nissan