Renault-Nissan-alliancen opfylder målsætning for synergieffekt et år forud for planen et år forud for planen 

  

6.7.2016

  • Renault og Nissan har genereret 4,3 milliarder euro på baggrund af synergieffekten i 2015 – det er et år før forventet  
  • Indkøb, ingeniørarbejde og fremstilling har bidraget mest til synergierne  
  • Den fælles platform (Common Module Family) og produktion på tværs af mærkerne bidrager fortsat til at reducere omkostningerne, og udviklingen af teknologier som eksempelvis selvkørende teknologier og onlinemuligheder i bilerne forventes at generere store besparelser i fremtiden.
  • Takket være denne konvergens forventer alliancen at generere synergieffekter til en værdi af mindst 5,5 milliarder euro i 2018

Renault-Nissan-alliancen har i 2015 genereret 4,3 milliarder euro på baggrund af synergieffekter i alliancen – det er et år før forventet og udgør en ekstra besparelse på 13 % i forhold til 2014. Indkøb, ingeniørarbejde og fremstilling har bidraget mest til synergierne.

 

Renault og Nissan skaber “synergier” ved at samarbejde med henblik på at reducere omkostningerne, få færre udgifter og øge omsætningen. Kun nye resultater af synergier — ikke akkummulerede — tages med i beregningerne hvert år. Synergierne hjælper Renault og Nissan med at opfylde deres økonomiske målsætninger og levere biler med øget værdi til kunderne.

 

Renault og Nissan, der tilsammen sælger 1 ud af 10 biler på verdensplan, sammenlagde i 2014 fire vigtige funktioner: konstruktionsmæssig udvikling, produktionsudvikling & Supply Chain Management, indkøbsfunktion samt personale. Selv om Renault og Nissan forbliver selvstændige virksomheder, styres de enkelte funktioner af en fælles overordnet med titlen Alliance Executive Vice President.

 

“Sammenlægningen af fire af vores vigtigste virksomhedsområder har skabt merværdi og reduceret omkostningerne, så vi har færre udgifter og øger omsætningen. Takket være sammenlægningen forventer alliancen at generere mindst 5,5 milliarder euro i øget synergieffekt i 2018,” udtalte Carlos Ghosn, som er Chairman og CEO for Renault-Nissan-alliancen. 

  

Fælles platform

  

Den fælles platform (Common Module Family – CMF) er alliancens unikke system bestående af modulopbyggede bilkonstruktioner og er en stor kilde til øget synergier.

 

Alliancen høster allerede fordele af CMF, hvilket er kommet til udtryk ved Nissans lancering af Rogue i Nordamerika, den prisbelønnede Qashqai i Europa og X-Trail i Japan og Kina. Renault har også med succes lanceret den nye Espace, Kadjar, den nye Megane og Talisman, der alle er baseret på CFM-C/D.

 

I 2015 begyndte Renault at sælge Kwid i Indien efterfulgt af lanceringen af Datsun Redi-Go medio 2016. Begge produceres på alliancens fabrik i Chennai i Indien på CMF-A-platformen, som anvendes til de mindste og mest prisbillige bilmodeller.

 

“Med lanceringen af den fælles platform ”Common Module Family-A” viser Renault-Nissan-alliancen sin evne til at gå ind på et meget konkurrencepræget marked som eksempelvis Indien, hvor kun nogle få producenter har haft succes med at opfylde de lokale kunders krav til moderne og prismæssigt overkommelige biler,” fortalte Arnaud Deboeuf, som er Alliance Senior Vice President hos Renault-Nissan BV og alliancens CEO-kontor. 

  

I 2020 forventer alliancen, at 70 % af bilerne produceres på CMF-platformene.

 

Produktion på tværs af mærkerne

  

Produktion på tværs af mærkerne vil fortsat være en stor drivkraft bag synergierne i produktionen. Det styrker samtidig Alliance Production Way-systemet, som er et produktions- og værkstedsstyringssystem, der anvendes af både Renault og Nissan. Alliance Production Way-systemet anvender benchmarks fra både Renault og Nissan.

 

I starten af 2016 annoncerede Renault, at næste generation af Nissans NV300 Van skal produceres på mærkets fabrik i Sandouville i Frankrig. Nissan NV300 vil blive produceret på samme produktionslinje som den nye Renault Trafic.

 

Inden udgangen af 2016 starter produktionen af den nye Nissan Micra på Renault fabrikken i Flins i nærheden af Paris.

 

AVTOVAZ-fabrikken i Togliatti i Rusland er alliancens største produktionsenhed i verden med en kapacitet på næsten en million biler om året. På fabrikken produceres biler under fire mærker: Lada, Renault, Nissan og Datsun. Alliancen har aktiemajoriteten i det joint venture-samarbejde, der ejer AVTOVAZ, som er Ruslands største bilfabrik.

 

Samarbejde om elbiler, selvkørende biler og onlinemuligheder 

  

Renault-Nissan-alliancen har også annonceret, at den lancerer 10 modeller med selvkørende teknologier frem mod 2020. Det er helt i tråd med alliancens dedikerede tilgang til teknologisk innovation og den store fokus på de to mål om nul emissioner og nul dødsulykker.

 

Renault-Nissan er allerede førende i verden inden for elbiler. Alliancen har solgt over 340.000 nul-emissions-biler siden 2010.

 

Renaults og Nissans ingeniører samarbejder om udviklingen af biler med selvkørende teknologier, onlinemuligheder og andre fremtidige teknologier til almindelige masseproducerede biler. Ved at samarbejde om avanceret forskning og udvikling kan Renault og Nissan arbejde mere effektivt og med færre omkostninger.

 

Alliancen har et årligt forsknings- og udviklingsbudget på ca. 4,5 milliarder euro. Alliancen har forskningscentre i Atsugi, Japan; Guyancourt, Frankrig; Farmington Hills, Michigan. og Sunnyvale, Californien samt i Indien, Brasilien, Rumænien, Tyrkiet og Kina m.fl.

 

I januar måned annoncerede alliancen introduktionen af et fælles Connected Vehicles and Mobility-serviceteam, som skal sikre hurtig implementering af onlineapplikationer, som kunderne kan opleve i biler fra alle alliancens mærker. Teamet vil desuden lancere nye mobilitetsserviceydelser på vegne af alliancen.

 

Renault-Nissan-alliancen har gjort det til en prioritet at skabe synergier allerede i dag, samtidig med at virksomhederne samarbejder om fremtidens teknologier.

 

 

 

 

###

 

 

 

  

Om Nissan Europe
Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 14.500 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 635.000 biler inklusive mini-MPV'er, de prisbelønnede crossover-modeller, SUV'er, varebiler og elbiler. Heriblandt Nissan LEAF, som er verdens mest populære bil, med en tilfredsgrad på hele 97%, og hvor 95% af kunderne gerne vil anbefale bilen til deres omgangskreds. Nissan tilbyder i dag 24 forskellige og innovative produkter til kunderne i Europa og arbejder stærkt på at blive det største asiatiske mærke i Europa.

  

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og de Baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 185 mennesker. www.newsroom.nissan-europe.com/dk, http://www.nissan.dk/ 

Følg os på: www.facebook.com/NissanDanmark

Udgivet af Nissan