Chris og Julie Ramsey, eventyrere og ægtefæller, har fuldført deres helt elektriske rejse til Sydpolen i Antarktis.

Den 30 000 km lange rejse startede på Nordpolen, og har ført dem gennem varieret terræn og folhold i Nord-, Central- og Syd-Amerika før de forsigtigt har krydset det mest afsidesliggende kontinent på planeten for at nå frem til Sydpoen. Det er første gang, en elbil har gennemført sådan en rejse.

Over lange afstande og udfordrende off-road terræn har ekspeditionsbilen – en Nissan ARIYA med e4ORCE firehjulstræk, der er fuldt elektrisk, bestået de hårdeste test ved ekstreme temperaturer og i store højder. Bilen er en standardmodel – ARIYA – uden ændringer i drivlinjen og batteriet. Den er modificeret af specialister hos Arctic Truck for at kunne tilpasses de store 39 tommer BF Goodrich dæk.

Chris og Julie begyndte at planlægge «Pole to Pole» ekspeditionen i 2017 efter at have fuldført Mongol Rally i deres Nissan Leaf. Den tur var første gang en elbil blev anvendt til at klare den 10.000 km lange tur. Her indså de, hvor stor interesse denne slags eventyr kunne generere for elbiler. Og samtidig skabe fokus på udvikling af infrastruktur.

Chris udtaler: «Jeg kan ikke forstå, vi endelig er på Sydpolen. Efter så mange års planlægning føles det helt uvirkeligt. Jeg har altid haft fuld tillid til elbiler, og jeg vidste, at vores Nissan ARIYA ville klare den udfordrende rejse. Men det har være langt hårdere, end forventet. Jeg er stolt over at «Pole to Pole» har nået millioner af mennesker rundt i verden, og at vi har inspireret dem til at omfavne elbilismen i hverdagen».

Julie tilføjede: «Dette har været en helt utrolig rejse med de mennesker, vi har mødt, de venner vi har fået, og støtten vi har modtaget. Chris og jeg begyndte alene med «Pole to Pole», men ekspeditionsprojektet består nu af tusindevis af venlige, fremsynede personer. Disse tilhængere og bidragsydere ønsker alle at gøre en forskel og at dele fordelene ved kørsel i elbil».

Allyson Witherspoon, Corporate Vice President, Nissan Global Marketing, Brand and Merchandizing, udtaler: "På vegne af alle hos Nissan, ønsker vi et stort tillykke med gennemførelse af ekspeditionen. Vi sætter stor pris på deres indsats og evne til at udfordre os. Det er har været en ekstraordinær rejse, og vi hos Nissan er stolte af resultatet. I har vist, hvordan Nissans innovative teknologi fortsat leverer – uanset om det er til en tur på kontoret eller Antarktis!»

Se mere om «Pole to Pole»-eventyret på Instagram @poletopoleev. https://www.instagram.com/poletopoleev/

# # #

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:

Ann Strøby, Communications Manager
Mobil: +45 20 66 22 06
AStroby@nissan-europe.com

Om Nissan AMIEO (Afrika, Mellemøsten, Indien, Europa og Oceanien)

Nissan ønsker at blive et bæredygtigt selskab, med en målsætning om en renere, sikrere og mere inkluderende verden. Bæredygtighed er kernen i Nissans langsigtede vision, Ambition 2030. For at imødekomme kritiske miljø-, samfundsmæssige og kundebehov, er målsætningen i denne strategi at levere elektrificerede modeller og teknisk innovation til nøglemarkederne globalt. Dette styrker Ambition 2030 som understøtter Nissans mål om at være kuldioxid neutral i hele deres produkter og virksomheds livscyklus i 2050. Nissan AMIEO-regionen, med EV36Zero i centrum, er klar til at fremme overgangen til en elektrificeret fremtid.

Udgivet af Nissan