NISSAN UDVIDER UDBUDDET AF TUNGE VAREBILER

MED DEN HELT NYE NV400

 

Lanceringen af den helt nye NV400 er det næste skridt i Nissans ambitioner om at øge sit udbud på varebilsmarkedet i Europa. I Danmark starter salget af NV400 i marts 2012.

  • Kraftfuldt udseende til Nissans nye tunge varebil
  • Komfortabel, nem at betjene og praktisk
  • Versioner med forhjuls- og baghjulstræk
  • Omfattende og kundeorienteret modelrække
  • En ny motor, tre ydelser, alle opfylder Euro 5-normen
  • Fabriksmonterede opbygninger, der opfylder mange kunders behov

Nissans plan om at fordoble sin markedsandel på det europæiske varebilsmarked i løbet af tre år har fremskyndet lanceringen af NV400 - koncernens nye tunge varebil. Udsalgsprisen for NV400 Comfort Plus modellerne starter på DKK 234.800 ex. moms. I første omgang vil det være varebiler på det mellemste udstyrsniveau, som kommer på det danske marked og senere vil NV400 kunne fås i alle dens mange alsidige versioner.

 

NV400 er udviklet i samarbejde med alliancepartneren Renault, men den er umiskendeligt en Nissan. Den markante front er udviklet hos Nissan Design Europe (NDE) og konstrueret hos Nissan Technical Centre Europe. NV400 har sine egne, helt unikke designelementer som fx motorhjelm, forskærme, forlygter med integreret kørelys, kølergrill og forreste kofanger. Resultatet er en NV400 med et robust og kraftfuldt udseende, der viser, at den mener det alvorligt.

 

"Det dristige Nissan look hjælper os med at differentiere NV400 fra konkurrenterne og giver os et unikt produkt på markedet. Med NV200, Primastar og nu NV400 er der ingen tvivl om, at Nissan står for attraktiv funktionalitet og et stort udvalg på varebilsmarkedet", siger Sergio Alcaraz, som er Vice President i Nissans LCV Business Unit, AMIE.

 

Men NV400 kan meget mere end at se godt ud. Den er en af de mest alsidige og praktiske tunge varebiler på markedet med en totalvægt fra 2,8-4,5 ton.

 

For første gang kan Nissan tilbyde versioner med enten forhjuls- eller baghjulstræk, og NV400 fås med tre forskellige akselafstande, fire forskellige længder, tre forskellige højder og med en varerumsvolumen fra 8 m3-17 m3. Der kan vælges mellem tre motorydelser og mellem 6-trins manuel gearkasse eller 6-trins automatisk gearkasse.

 

Desuden er der mulighed for mange forskellige opbygninger, der alle er omfattet af Nissans garanti. Foruden fabriksfremstillede van- og kombi-modeller fås mandskabsvogne, kasseopbygninger, versioner med tiplad og pickup med sideaflæsning - og alle modeller produceres på egne fabrikker. Nissan producerer også fortsat chassismodeller med henblik på opbygning.

 

"NV400 er meget alsidig og opfylder ethvert behov inden for tunge varebiler", fortsætter Sergio Alcaraz. "Den er meget mere end en erstatning for Interstar, og den appellerer til et meget bredere markedssegment takket være det store modeludvalg". 

 

Kunderne kan for første gang vælge mellem forhjuls- eller baghjulstræk til en Nissan varebil. Med forhjulstræk er egenvægten lavere, hvilket giver bedre nyttelast, rammen er lavere, og brændstoføkonomien er bedre. Med baghjulstræk er der større mulighed for chassisopbygninger, og takket være det høje tilladte bagakseltryk passer den bedre til mellemtung anvendelse. Versioner med baghjulstræk fås med enkelthjul eller tvillinghjul bagpå.

 

Motorkraften kommer fra en 4-cylindret, 16 V turbodieselmotor med direkte indsprøjtning, som er nyudviklet af Renault. Med en slagvolumen på 2,3 l er den mindre end 2,5-liters dCi-motoren i Interstar, men ydelserne er de samme - 100, 125 og 150 hk - og drejningsmomentet er forbedret til henholdsvis 285, 310 og 350 Nm.

 

Foran er der uafhængigt MacPherson-hjulophæng, og versioner med forhjulstræk har hjulophæng med en enkelt bladfjeder bagpå. Versioner med baghjulstræk har enten dobbelt bladfjeder (enkelthjul) eller tredobbelt bladfjeder (tvillinghjul).

 

Den nye kabine er en smule længere end tidligere, så der er mere benplads, og sæderne er bredere og længere, hvilket øger komforten. Sikkerhedsudstyret omfatter to frontairbags og sideairbags som standard. Elektronisk stabilitetsprogram (ESP) samt ABS bremser er standard på alle versioner.

 

Standard- og ekstraudstyret lever op til værdierne i personbiler og omfatter Nissan, forrudeviskere med regnsensor, dagskørelys, parkeringssensorer, fartpilot med hastighedsbegrænser, kørecomputer, Bluetooth-opkobling til mobiltelefoner og USB.

 

"NV400 er et meget bredere varebilsprogram med højere nyttelast, større varerum og meget mere udstyr. Motorerne er mere kraftfulde, økonomiske og miljøvenlige, og kabinen er mere støjsvag og komfortabel med flere opbevaringsrum og masser af praktiske detaljer", udtaler Sebastien Danvel, som er General Manager, Marketing, LCV BU, AMIE. "Kort sagt giver NV400 mange flere valgmuligheder, og den vil hurtigt sætte standarden for det, der for Nissan er blevet et meget bredere markedssegment".

 

Nissan i Europa 

Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med de mere end 12.500 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret en række biler inklusive mini-MPV'er, de prisbelønnede crossover-modeller, SUV'er og varebiler. Nissan tilbyder i dag 24 forskellige og innovative produkter til kunderne i Europa og er godt på vej til at blive det førende asiatiske mærke i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge og Danmark og også Estland, Letland og Litauen. Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 165 mennesker.

Udgivet af Nissan