8.8.2017– Nissan Motor Co., Ltd. (Nissan) har i dag annonceret, at virksomheden har indgået en endelig salgsaftale med den private investeringsfond GSR Capital (GSR) om salget af Nissans batterivirksomhed og de tilhørende produktionsfaciliteter.

 

Salgsaftalen omfatter Nissans datterselskab til batteriproduktion Automotive Energy Supply Corporation (AESC), batterifabrikken i Smyrna i Tennessee i USA, som er ejet af Nissan North America Inc. (NNA), og batterifabrikken i Sunderland i England, som er ejet af Nissan Motor Manufacturing (U.K.) Ltd. (NMUK). De aktiver, der sælges til GSR, vil også omfatte en del af Nissans japanske batteriudviklings- og produktionsaktiviteter i Oppama, Atsugi og Zama. 

 

Hiroto Saikawa, som er president og chief executive officer hos Nissan, udtalte følgende: “Dette er en win-win-situation for AESC og Nissan. Det giver AESC mulighed for at udnytte GSR’s globale netværk og proaktive investering til at nå ud til en større kundegruppe og forbedre sin konkurrencedygtighed yderligere. Det vil til gengæld også gøre Nissans elbiler mere konkurrencedygtige. AESC vil fortsat være en meget vigtig partner for Nissan i vores arbejde med at udvikle og producere markedsførende elbiler”.

 

Sonny Wu, som er chairman hos GSR Capital, tilføjede: “Købet af AESC er et vigtigt skridt for os i bilindustrien med nye energiformer. Vi har planer om yderligere investeringer i forskning og udvikling, udvidelse af den eksisterende produktionskapacitet i USA, Storbritannien og Japan og om at oprette nye faciliteter i Kina og Europa, så vi bedre kan servicere vores kunder i hele verden. Med disse kapaciteter og planer og batterivirksomhedens dygtige medarbejdere, store tekniske evner og den velkendte produktkvalitet vil vi være i en særdeles gunstig position til vækst”.

 

I forbindelse med salget vil medarbejderne på alle faciliteter inkl. fabrikkerne i Zama, Sunderland og Smyrna fortsat være sikret ansættelse. Virksomhedens hovedkvarter og udviklingscentre vil fortsat være beliggende i Japan.

Nissan gennemfører handlen ved i første omgang at tage fuld kontrol over AESC, som blev grundlagt i 2007 med henblik på at udvikle avancerede litium-ion-batterier, ved at overtage den samlede aktieminoritet på 49 %, som ejes af NEC Corporation, og det 100 % ejede datterselskab med produktion af batterier og elektroder – NEC Energy Devices, Ltd (NECED).

 

NEC annoncerede i dag sin godkendelse af salget af AESC-aktier til Nissan og, at Nissan forhandler med GSR om salget af NECED.

 

Dagens annoncerede handel er underlagt samråd med medarbejderorganisationer, og de lovmæssige godkendelser forventes at være afsluttet ved udgangen af december 2017. Handlen er betinget af, at GSR fuldender købet af alle NECED-aktier fra NEC. De økonomiske vilkår er ikke blevet offentliggjort.

Udgivet af Nissan