Nissan har i dag præsenteret Nissan Navara Dark Sky-konceptbil på 2018-udgaven af biludstillingen i Hannover. Så nu ligger himlen åben for os!

 

Konceptbilen er udviklet i England i samarbejde med det Europæiske Rumagentur (ESA), og den fungerer som mobilt astronomi-laboratorium med et af verdens førende teleskoper i observatoriumsklasse på en specialudviklet trailer. Som den nyeste bil med Nissan Intelligent Mobility-funktioner er den udstyret med ProPILOT-førerassistentteknologi, der er blevet opgraderet til at gøre bilen til den mest alsidige pickup til sikker og komfortabel anhængerkørsel.

 

ESA kortlægger stjernerne med hidtil uset præcision ved hjælp af Gaia-satellitten, som allerede har observeret over en milliard stjerner. Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen understøtter dette projekt ved at hjælpe astronomerne med at gennemføre opfølgende observationer af universet på svært fremkommelige steder kaldet ”dark sky”-lokationer – på afstand af storbyernes lysskær om natten, som reducerer synligheden.

 

“Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen er et godt eksempel med Nissan som en vigtig partner, der sætter vores kunder i stand til at komme frem overalt”, udtalte Ashwani Gupta, som er senior vice president for Nissans varebilsenhed. ”Med Nissan Intelligent Mobility og ProPILOT udvikler vi de bedste løsninger til at løse erhvervslivets udfordringer – uanset hvor komplekse de erhvervsmæssige behov er.”

 

Bilen omfatter en lang række intelligente funktioner, der er blevet opgraderet til at opfylde erhvervskundernes behov.

 

Det centrale element i traileren er det ultrahøjtydende PlaneWave-teleskop. De opgraderede Nissan Intelligent Mobility-teknologier gør det muligt at transportere teleskopet til fjerntliggende områder, hvor himlen er mørk om natten.

 

"Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen gør det muligt at foretage observationer på meget fjerntliggende steder, så man undgår forstyrrende lys, og sikker og nem transport af teleskoperne”, udtalte Dr. Fred Jansen, som er ESA’s senior mission manager for Gaia. “Teleskoper som det på anhængeren er nødvendige for at kunne studere stjernerne i vores galakse, så man fra jorden kan følge op på de data, der stilles til rådighed via Gaia.”

 

Paolo d’Ettore, chef for varebiler i Nissan Europa, udtaler: ”I Europa benytter næsten hver fjerde kunde bugsering regelmæssigt. Ved hjælp af Nissan Intelligent Mobilitets teknologier har vi konstrueret den mest avancerede og brugbare pickup til at imødekomme dette behov. Resultatet er blandt andet Nissan Navara Dark Sky concept, og i fremtiden vil vi gøre bugsering endnu letter og mere trygt for vores kunder.”

 

Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen er designet med inspiration fra kosmos. Det mørke farvetema udvendigt har stjernetågemotiver udført i parametriske mønstre, og interiøret kombinerer de dybe nuancer fra nattehimlen med solnedgangens orange farver. Sædekanterne i reflekterende orange giver også ekstra lys i bilen og overflødiggør det hvide lys, som ville forstyrre astronomernes nattesyn.

 

Rødt lys er den sidste bølgelængde, der absorberes af det menneskelige øje og giver mindst forstyrrende lys, og derfor anvendes der udelukkende rødt lys i bilen og i traileren for at undgå visuelle forstyrrelser under observationerne.

 

I tæt samarbejde med ESA er trailermodulet også blevet forsynet med en speciel nedkølet atmosfære, så teleskopet kan stå stille og forblive kalibreret med den optimale temperatur under transporten til enhver lokation.

 

Når den ønskede destination, som ofte er vanskelig at komme frem til, er nået, kan trailermodulets mekaniske tag åbnes, så teleskopet kan fokusere på nattehimlen. Ved hjælp af et 40 cm (primært) spejl, kan det give detaljeret udsyn helt ud forbi Saturns ringe – til fjerne galakser, stjernetåger og supernovaer.

 

Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen er robust konstrueret med fokus på de erhvervsmæssige behov. En stærk trækkrog kombineret med et robust chassis i stigekonstruktion, en 2,3-liters dieselmotor med dobbelt turbolader og 190 hk og et drejningsmoment på 450 Nm gør Navara i stand til at tackle barskt terræn i fjerntliggende områder og trække teleskopmodulets vægt uden problemer.

 

Navara og traileren er begge udstyret med transportable batteripakker med mærkets gennemprøvede og testede batteriteknologi til elbiler. Når batteripakkerne er tilsluttet, er de konstant i opladningsfunktion og klar til brug, når der er behov for dem.

 

Af andre smarte funktioner kan nævnes Wi-Fi, en laptopholder og UHF-forbindelse til omgående dataoverførsel overalt i verden. Via otte kombinerede radarenheder, der er placeret på hvert hjørne af bilen og traileren, kan føreren holde sig informeret om bilens omgivelser via NissanConnect-systemets touchscreen på instrumentpanelet.

 

Disse Nissan Intelligent Mobility-teknologier arbejder sammen og gør Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen til den mest intelligente pickup i klassen til anhængerkørsel.

 

Nissan Intelligent Mobility-systemer i verdensklasse gør Navara i stand til at manøvrere teleskopet på plads i den bedst mulige position. Radarsensorer og kameraer scanner terrænet for at finde det bedste sted til at parkere og stabilisere traileren. I forhold til standardversionen af Navara er kørehøjden i Nissan Navara Dark Sky Concept hævet for at skabe ekstra frihøjde og dermed forbedre bilens evne til at komme frem overalt.

 

Efter biludstillingen i Hannover vil Nissan donere teleskopet for at videreføre forsknings- og eventyrlysten og inspirere og uddanne fremtidige generationer.

# # #

 

Overall dimensions

Overall length (Navara and trailer): 9,680 mm

Navara length: 5,400 mm

Navara height:1,920 mm

Navara wheelbase:3,198mm

Navara wheels: 20 inches

Trailer length: 4,060 mm

Trailer height: 2,060 mm

Trailer wheels:16 inches     

# # #

 

About the European Space Agency 

The European Space Agency (ESA) provides Europe’s gateway to space.

ESA is an intergovernmental organisation, created in 1975, with the mission to shape the development of Europe’s space capability and ensure that investment in space delivers benefits to the citizens of Europe and the world.

ESA has 22 Member States: Austria, Belgium, the Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Luxembourg, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Spain, Sweden, Switzerland and the United Kingdom. Slovenia is an Associate Member.

ESA has established formal cooperation with six Member States of the EU. Canada takes part in some ESA programmes under a Cooperation Agreement.

By coordinating the financial and intellectual resources of its members, ESA can undertake programmes and activities far beyond the scope of any single European country. It is working in particular with the EU on implementing the Galileo and Copernicus programmes as well as with Eumetsat for the development of meteorological missions.

ESA develops the launchers, spacecraft and ground facilities needed to keep Europe at the forefront of global space activities.

Today, it develops and launches satellites for Earth observation, navigation, telecommunications and astronomy, sends probes to the far reaches of the Solar System and cooperates in the human exploration of space. ESA also has a strong applications programme developing services in Earth observation, navigation and telecommunications.

Learn more about ESA at www.esa.int

 

ESA Media Relations Office

Email: media@esa.int

Tel: +33 1 53 69 72 99

# # #

 Om Nissan Motor Co., Ltd. 

Nissan er en verdensomspændende bilkoncern som sælger mere end 60 bilmodeller under mærkerne Nissan, INFINITI og Datsun. I regnskabsåret 2017, solgte koncernen 5,77 millioner biler i verden og nåede en omsætning på 11,9 billioner yen. Den 1. april 2017 startede virksomheden Nissan M.OV.E. frem mod 2022, en seks års plan med en målsætning om 30% forøgelse af den årlige omsætning til 16,5 billioner yen i slutningen af regnskabsåret 2022. Dette skal opnås sammen med et akkumuleret frit cash flow på 2,5 billioner yen. Som del af Nissan M.OV.E. mod 2022 planlægger firmaet at øge førerpositionen inden for elektriske biler, blandt andet symboliseret ved verdens mest solgte elbil i historien – Nissan LEAF. Nissans hovesæde i Yokohama, Japan, administrerer seks markeder: Asien og Oceanien; Afrika, Mellemøsten og Indien; Kina; Europa; Latinamerika og Nordamerika. Nissan beskæftiger 247.500 personer i verden og har været partner med den franske bilproducent Renault siden 1999. I 2016, opkøbte Nissan 34% af aktierne i Mitsubishi Motors. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største bilfabrikant-alliance, med et samlet årligt salg i 2017 på 10,6 millioner biler.

 

For yderligere information om vores produkter, services samt arbejde med bæredygtig mobilitet, besøg venligst vores hjemmeside på www.nissan.dk. Du kan også følge os på Facebook og YouTube. 

 # # #

 

Om Nissan Europe
Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 17.000 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 640.000 biler inklusive de prisbelønnede crossover-modeller, varebiler og Nissan LEAF, som er verdens mest populære elbil. Nissans Intelligente Mobilitets vision er målsætning for Nissans fremtidige produkter og teknologier. Denne 360 graders tilgang til fremtidig mobilitet er hjørnesten i virksomhedens beslutninger, om hvorledes biler skal drives, føres samt integreres samfundet. Nissan arbejder stærkt på at blive det største asiatiske mærke i Europa.
  
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og de Baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 185 mennesker.

Udgivet af Nissan