Nissan har præsenteret to nye biler på Hannover Motor Show –  Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen og Nissan Navara N-Guard.

Begge modeller understreger Nissans alsidighed inden for lette varebiler, hvor opbygningerne har opnået en salgsvækst på imponerende 300 % de seneste tre år. Med disse opbygninger kan Nissan give erhvervskunderne skræddersyede løsninger, der opfylder deres specifikke erhvervsmæssige behov.

Stjernen på showet er Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen. Den er udviklet i England i samarbejde med Europæisk Rumagentur (ESA), og med en mere avanceret version af Nissans ProPILOT-førerassistentteknologi viser den, hvordan en Navara pickups styrke kan levere strøm til og trække et mobilt rumobservatorium.

Konceptbilen omfatter et ultrahøjtydende PlaneWave-teleskop i et skræddersyet trailermodul. Takket være Navaras intelligente anhængeregenskaber kan teleskopmodulet nemt flyttes til fjerntliggende steder uden for alfarvej, hvor de bedste atmosfæriske forhold til stjernekigning er til stede.

Desuden får Nissan Navara N-Guard premiere på biludstillingen – den er en robust og flot specialversion, som er til salg rundt i Europa nu. I Danmark forventes Navara N-Guard i forhandlernettet fra ultimo oktober. Priserne er endnu ikke klar, men offentliggøres snart.  Den har en række udvendige og indvendige designmæssige opgraderinger, der gør Navara endnu mere attraktiv for købere, der ønsker en overlegen pickup til deres offroad-eventyr.

Med inspiration fra Nissan Navara EnGuard-konceptbilen, som blev præsenteret på biludstillingen i Hannover i 2016, fås Navara N-Guard med OFF-ROADER AT32-opbygningspakken, og den kombination kan også ses på biludstillingen i Hannover. Med øget frihøjde, bundskjold og snorkel som ekstraudstyr, er det den mest alsidige Navara, der nogensinde har været tilgængelig for de europæiske kunder.

Ashwani Gupta, som er Senior Vice President for forretningsenheden Nissan Light Commercial Vehicle (LCV), udtalte følgende: “De hårdføre pickups, der vises for publikum, er det perfekte udtryk for Nissans dedikerede tilgang til opbygninger i særklasse. Med teknologi fra Nissan Intelligent Mobility inkl. ProPILOT giver bilerne os mulighed for langt at overgå erhvervsmæssige behov og være en ægte partner for vores kunder. 

Med bilernes evne til at komme frem overalt og en lang række Nissan Intelligent Mobility-funktioner tiltrækker Nissans varebiler fortsat kunder i hele verden, hvilket understøtter Nissans målsætning om en holdbar vækst på 40 % på varebilsområdet. Det globale varebilssalg nåede i første halvdel af 2018 op på 464.900 eksemplarer, hvilket er en stigning på 5,7 % i forhold til året før.

Nissan Navara indtager en central position i Nissans globale varebilsprogram, og den er Nissans mest solgte pickup på verdensplan.

Af andre vigtige Nissan varebiler, der vises på biludstillingen i Hannover, kan nævnes versioner af NV200, NV300 og NV400 samt den komplet eldrevne e-NV200 van. Den store efterspørgsel i specielt transportbranchen og den private udlejningsbranche i Europa har resulteret i 7.000 ordrer på den opgraderede e-NV200 siden lanceringen i januar 2018, hvilket er en stigning i salget på 136 % i første halvdel af 2018 i forhold til samme periode sidste år.

Nissans stadigt stærkere varebilsprogram styrkes yderligere af Renault-Nissan-Mitsubishi-samarbejdet. Med Renaults ekspertise inden for varebiler, Nissans knowhow inden for lastbiler og Mitsubishis formåen, hvad angår pickups, er alliancen på nuværende tidspunkt repræsenteret på 91 % af markederne og aspirerer dermed til at blive verdens førende producent af varebiler.

Det komplette program af Nissan varebiler på biludstillingen i Hannover: 
Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen, Nissan Navara N-Guard, Nissan Navara N-Guard Off-Roader AT32, NV200 Van, eNV200 Van, NV300 Coffee, NV300 Camper, NV400, NV400 ladbil.

Pressekonferencen finder sted onsdag den 19. september kl. 10:30.  

 

# # #

 Om Nissan Motor Co., Ltd.  

Nissan er en verdensomspændende bilkoncern som sælger mere end 60 bilmodeller under mærkerne Nissan, INFINITI og Datsun. I regnskabsåret 2017, solgte koncernen 5,77 millioner biler i verden og nåede en omsætning på 11,9 billioner yen. Den 1. april 2017 startede virksomheden Nissan M.OV.E. frem mod 2022, en seks års plan med en målsætning om 30% forøgelse af den årlige omsætning til 16,5 billioner yen i slutningen af regnskabsåret 2022. Dette skal opnås sammen med et akkumuleret frit cash flow på 2,5 billioner yen. Som del af Nissan M.OV.E. mod 2022 planlægger firmaet at øge førerpositionen inden for elektriske biler, blandt andet symboliseret ved verdens mest solgte elbil i historien – Nissan LEAF. Nissans hovesæde i Yokohama, Japan, administrerer seks markeder: Asien og Oceanien; Afrika, Mellemøsten og Indien; Kina; Europa; Latinamerika og Nordamerika. Nissan beskæftiger 247.500 personer i verden og har været partner med den franske bilproducent Renault siden 1999. I 2016, opkøbte Nissan 34% af aktierne i Mitsubishi Motors. Renault-Nissan-Mitsubishi er i dag verdens største bilfabrikant-alliance, med et samlet årligt salg i 2017 på 10,6 millioner biler.

 

For yderligere information om vores produkter, services samt arbejde med bæredygtig mobilitet, besøg venligst vores hjemmeside på www.nissan.dk. Du kan også følge os på Facebook og YouTube. 

 # # #

 

Om Nissan Europe
Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 17.000 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 640.000 biler inklusive de prisbelønnede crossover-modeller, varebiler og Nissan LEAF, som er verdens mest populære elbil. Nissans Intelligente Mobilitets vision er målsætning for Nissans fremtidige produkter og teknologier. Denne 360 graders tilgang til fremtidig mobilitet er hjørnesten i virksomhedens beslutninger, om hvorledes biler skal drives, føres samt integreres samfundet. Nissan arbejder stærkt på at blive det største asiatiske mærke i Europa.
  
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og de Baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 185 mennesker.

Udgivet af Nissan