• LANCERER NYE ELBILER TIL PRIVATE OG VIRKSOMHEDER: Lancerer ny Nissan LEAF inkl. en særlig ”2.ZERO"-version til de europæiske lande og præsenterer Nissan e-NV200-varebil med nyt, avanceret batteri, som giver bilen 100 km ekstra rækkevidde

 

  • BEKRÆFTER INDSATS FOR INFRASTRUKTUREN: Nissan udvider Europas største netværk af lynopladere med ca. 20 %. Det sker efter annonceringen af installationen af 1.000 ekstra lynopladere over de næste 18 måneder, så antallet øges fra 4.600 i dag til 5.600.

 

  • PRÆSENTERER ET NYT UDVIDET UDBUD AF OPLADERE TIL PRIVATE HJEM OG KONTORER: Annoncerer den kommercielle lancering af en ny 7 kW-oplader med dobbelt hastighed, som kan bruges i private hjem, en ny 22 kW-oplader til virksomheder og en 100 % bæredygtig enhed til energilagring og opladning.

 

  • PRÆSENTERER ET REVOLUTIONERENDE GENNEMBRUD MED ”GRATIS STRØM TIL ELBILER”: En banebrydende kommerciel tilgang skal give kunderne gratis strøm til deres elbil ved hjælp af Nissans teknologi til to-vejs opladning.

 

2.10.2017– Nissan præsenterede i dag planer for de fire grundpiller i koncernens fremtidige elektriske økosystem i Europa. Det skete med lanceringen af nye elbiler, yderligere investering i infrastrukturen, fremskridt inden for batteriteknologi og energilagring i hjemmet og en revolutionerende ny vision, der skal give Nissan kunderne gratis strøm til deres elbiler ved at bruge bilernes unikke to-vejs opladningsteknologi.

 

Annonceringerne blev fremsat i forbindelse med den tredje Nissan Futures-event – The Car and Beyond – i Oslo.

 

Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe, udtalte følgende: “Nissan kickstartede elbilsrevolutionen for snart 10 år siden. Siden da har vi solgt flere elbiler end nogen anden producent i verden. Nu skitserer vi vores planer for de næste 10 år, hvor vi vil foretage endnu større investeringer i infrastrukturen, skabe nye fremskridt inden for batteriteknologi og endda ændre af den måde, hvorpå man har adgang til og betaler for strømmen til elbiler”.

 

Han tilføjede: ”Vi har arbejdet med dette længere og solgt flere biler end nogen anden producent, og vi har flere spændende planer for fremtiden end nogen anden producent”.

 

NYE BILER

 

Overskriften for Nissan Futures 3.0-eventen var den europæiske premiere på den nye Nissan LEAF med specialudgaven ”2.ZERO” til markederne i Europa. Som ikon for Nissan Intelligent Mobility kan den nye LEAF køre op til 378 km på en enkelt opladning*, og den er spækket med nytænkende teknologi inkl. ProPilot avanceret førerassistentsystem, som giver en mere sikker og komfortabel kørsel, og ProPilot Park til fuldautomatisk parkering. Bilens e-Pedal-teknologi giver også bilisterne mulighed for at køre og bremse på en nem måde, og et nyt design gør verdens mest solgte elbil endnu mere attraktiv end tidligere.

 

Et andet nyt produkt, som blev annonceret i forbindelse med Nissan Futures 3.0, var den nye 100 % eldrevne varebil med længere rækkevidde – e-NV200. Med en rækkevidde på 280 km* kan Europas mest solgte elektriske varebil nu køre 100 km længere end før på en enkelt opladning – det er en forbedring på 60 %. Og da hverken størrelsen eller vægten af selve batteriet er øget, vil kunderne ikke opleve forringelser af hverken varerumsplads eller nyttelast. Det kan i sidste ende give virksomheder og professionelle chauffører mulighed for at køre 100 % elektrisk de ekstra kilometer til leveringsstedet.

 

INDSATSEN FOR INFRASTRUKTUREN

 

Nissan annoncerede i dag koncernens plan om at udvide sit eksisterende netværk af opladere med 20 % over de næste 18 måneder. Koncernen har allerede opført Europas mest omfattende netværk af opladere med lynopladningsstandarden CHAdeMO – netværket tæller på nuværende tidspunkt over 4.600 lynopladere i regionen. Nissan planlægger nu at investere i at opsætte yderligere 1.000 opladere over de næste 18 måneder. Koncernen samarbejder med partnere, virksomhedsejere, kommuner og brancheførende interessenter fra hele Europa, så det sikres, at planerne rulles ud, og at der er fokus på maksimal komfort for førerne med installationer langs motorveje, i byer og i vigtige europæiske storbyer.

 

NYE FREMSKRIDT INDEN FOR BATTERITEKNOLOGI

 

Nissan annoncerede også sit 2018-udvalg af opladningsenheder til private hjem og virksomheder, der giver ejerne større valgmuligheder end nogensinde før.

 

Med Nissans 7 kW-hjemmeoplader med dobbelt hastighed kan Nissans elbiler oplades 100 % på blot 6 timer – en reducering af opladningstiden med 70 % i forhold til den hidtidige opladningsteknologi. Opladeren med dobbelt hastighed er blevet udviklet til gavn for private elbilsejere, der nu får mulighed for hurtigere hjemmeopladning, end Nissan før har kunnet tilbyde.

 

Nissan 22 kW-opladeren er endnu hurtigere, så din Nissan elbil kan oplades på kun 2 timer. Den er udviklet til flåde- og virksomhedsejere, men den superhurtige oplader kan også købes af private kunder, der ønsker endnu hurtigere opladning.

 

Nissan præsenterede også sit nye system til energilagring i private hjem som opfølgning på succesen med xStorage.  Systemet er udviklet specielt til elbilsejere, der kan tilslutte deres elbiler direkte til wallboxen, når bilen skal oplades. Systemet omfatter et integreret energilagringssystem, så kunderne bedre kan styre deres eludgifter og endda selv kan udvinde deres egen elektricitet fra solcellepaneler, så brugerne får 100 % bæredygtig og emissionsfri strøm til deres bil.

 

Det kommer som en efterfølger til Nissans eksisterende xStorage-løsning, som er blevet udviklet i samarbejde med Eaton og solgt i over 1.000 eksemplarer i Europa på kun 3 måneder. Det forventes, at salget inden udgangen af marts 2018 vil nå op på 5.000 eksemplarer. Nissan forventer at sælge 100.000 energilagringsenheder til private hjem i Europa inden udgangen af regnskabsåret 2020.

 

REVOLUTIONERENDE GENNEMBRUD MED GRATIS STRØM TIL EJERE AF ELBILER

 

Nissan afslørede i dag også koncernens dristige mission med at tilbyde gratis strøm til elbiler.

 

I Danmark har Nissan gennem det seneste år testet den revolutionerende form for kørsel, og fra i dag tilbydes løsningen til alle flådekunder i landet. Ved hjælp af Nissans to-vejs opladning kan kunderne hente energi fra elnettet til opladning af deres person- eller varebil, hvorefter de kan sælge strøm tilbage til elnettet, så andre kan bruge den. Det betyder, at når virksomheden har betalt en fast pris for installationen af en V2G-oplader, vil der ikke være udgifter til brændstof eller strøm – bare gratis strøm til din elbil.

 

Og Danmark er kun begyndelsen. Nissan annoncerede også et samarbejde med OVO i Storbritannien, så kunderne kan købe en xStorage energienhed til private hjem til en reduceret pris og dermed sælge elektricitet tilbage til elnettet. Det bidrager til et stabilt elnet i en verden, hvor efterspørgslen efter energi stiger på grund af en voksende og urbaniseret befolkning. Og det kan resultere i en ekstra indtægt på i gennemsnit 350 £/400 € om året for brugerne.

 

Nissan undersøger allerede andre regioner i Europa, hvor man kan gøre gratis strøm til elbiler til en milepæl for fremtiden. 

 

Paul Willcox udtalte følgende: “Trin for trin fjerner vi barriererne for anvendelse af elbiler – fra investeringer i infrastruktur til den måde, hvorpå mennesker får adgang til elektriciteten.

 

Han tilføjede: ”I løbet af de kommende årtier vil det elektriske økosystem via vores Nissan Intelligent Mobility-vision ændre den moderne tilværelse, som vi kender den. Vi starter med de 100 % eldrevne modeller som den nye LEAF og e-NV200, men missionen rækker meget længere. Med færre emissioner bliver vores byer og luften renere. Med mere intelligent sikkerhedsudstyr kan antallet af bilulykker reduceres dramatisk. Med bedre opkobling mellem bilerne og omgivelserne vil turen til skole eller den daglige pendlertur ikke længere være fyldt med trafikkøer. Og ved at lade mennesker oplade deres bil og deres hjem fra hinanden kan vi bruge vores tid og vores energiforsyninger mere effektivt end nogensinde før”.

 

*NEDC Afventer endeling typegodkendelse

 

Udgivet af Nissan