Nissan præsenterer elbil med bioætanol-brændselscelle
med en rækkevidde på over 600 km

  

15.8.2016

 

Nissan Motor Co., Ltd. præsenterer nu verdens første prototypebil med keramiske brændselsceller (Solid Oxide Fuel-Cell eller SOFC) i Brasilien – en bil, der kører på strøm fra en bioætanol-brændselscelle. Det nye system har en “e-bio-brændselscelle” og en SOFC-elgenerator, som udnytter iltens reaktion i forbindelse med forskellige brændstoffer som fx ætanol og naturgas, og dermed producerer strøm på en særdeles effektiv måde.

 

Nissan unveils world’s first Solid-Oxide Fuel Cell vehicle

  

Prototypebilen med e-bio-brændselscelle er en 100 % eldrevet varebil med SOFC som strømkilde. Bilen kører på 100 % ætanol, som oplader batteriet på 24 kWh, hvilket giver en rækkevidde på over 600 km. Nissan vil gennemføre flere testkørsler med prototypen på offentlige veje i Brasilien.


Carlos Ghosn
, som er President og CEO hos Nissan, udtalte følgende: “e-bio-brændselscellen giver miljøvenlig transport og skaber muligheder for regional energiproduktion – alt sammen, mens den eksisterende infrastruktur understøttes. I fremtiden vil e-bio-brændselsceller bliver endnu mere brugervenlige. Vand med iblandet ætanol er nemmere og mere sikkert at håndtere end de fleste andre typer brændstof. Det har stort potentiale til at drive markedsvæksten, uden at der skal opbygges en ny infrastruktur.

Forskningen og udviklingen af e-bio-brændselscellen blev annonceret af Nissan i Yokohama i juni måned. Drivlinjen er ren, særdeles effektiv, nem at tanke op og kører på 100 % ætanol eller vand med iblandet ætanol. De kulstoffrie emissioner er lige så rene som atmosfæren, som er en del af den naturlige kulstofcyklus. Desuden giver e-bio-brændselscellen lynhurtig acceleration og støjsvag kørsel som i en almindelig elbil samtidig med lave driftsomkostninger, mens den giver rækkevidde som en benzinmotor. 
 

Data:

Base vehicle e-NV200
Battery capacity 24 kWh
Energy source Electricity, Ethanol
Tank capacity 30 L
SOFC output 5 kW
Driving range 600 km-plus

 

*Note due to it being a prototype vehicle, specifications are subject to change 


Bioætanolbrændstof fremstilles primært af sukkerrør, majs og korn. Disse brændstoftyper er i stort omfang tilgængelige i Nord- og Sydamerika, hvor infrastrukturen er omfattende. Takket være den nemme adgang til ætanol og det lave forbrændingsniveau med vand iblandet ætanol er systemet ikke afhængigt eller begrænset af de nuværende afgiftsstrukturer, så det er nemt at introducere på markedet. I fremtiden behøver man måske kun at standse ved en købmand for at købe brændstof direkte fra hylderne.

 

Bioætanolbrændstof fremstilles primært af sukkerrør, majs og korn. Disse brændstoftyper er i stort omfang tilgængelige i Nord- og Sydamerika, hvor infrastrukturen er omfattende. Takket være den nemme adgang til ætanol og det lave forbrændingsniveau med vand iblandet ætanol er systemet ikke afhængigt eller begrænset af de nuværende afgiftsstrukturer, så det er nemt at introducere på markedet. I fremtiden behøver man måske kun at standse ved en købmand for at købe brændstof direkte fra hylderne.


For at realisere et samfund med nul emissioner fra biler og nul dødsulykker med biler fortsætter Nissan med at promovere intelligente og eldrevne biler. Nissans mærkeløfte ”Innovation That Excites” opfyldes med ”Nissan Intelligent Mobility”, som fokuserer på, hvordan biler drives, køres og integreres i samfundet med en mere fornøjelig køreoplevelse. e-bio-brændselscellen vil realisere konceptet “Nissan Intelligent Power” og promovere større effektivitet, elbiler og køreglæde sideløbende med batteridrevne elbiler som ”Nissan Leaf”, ”Nissan e-NV200” og ”e-Power”, som er udstyret med en motorblok med en motor med høj kapacitet og en elgenerator. Nissan vil fortsætte med at levere værdi til sine kunder ved at integrere systemer til udvinding af strøm fra forskellige brændstoffer og tage spørgsmålet om infrastrukturen til energiforsyningen op i alle egne af verden.

 

###

 

Om Nissan Europe
Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 14.500 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 635.000 biler inklusive mini-MPV'er, de prisbelønnede crossover-modeller, SUV'er, varebiler og elbiler. Heriblandt Nissan LEAF, som er verdens mest populære bil, med en tilfredsgrad på hele 97%, og hvor 95% af kunderne gerne vil anbefale bilen til deres omgangskreds. Nissan tilbyder i dag 24 forskellige og innovative produkter til kunderne i Europa og arbejder stærkt på at blive det største asiatiske mærke i Europa.

  

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og de Baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 185 mennesker. www.newsroom.nissan-europe.com/dk, http://www.nissan.dk/ 

Følg os påwww.facebook.com/NissanDanmark

Udgivet af Nissan