• Lanceringen af femte generation af den ikoniske Nissan Micra skaber røre i B-hatchback-segmentet
  • Vigtige byggesten til intelligent mobilitet – herunder produkter og samarbejde – giver en 360-graders vision for fremtidens mobilitet
  • Den 100 % eldrevne Nissan LEAF er ikke kun med på udstillingen, men sørger også for energiforsyningen til Nissans stand på Paris Motor Show
  • Det bedste salg i Europa med vækst for koncernen for 6. år i træk, der skyldes øget salg på alle store markeder i Vesteuropa

 

29.9.2016 – Nissan leverer innovation og begejstring på Paris Motor Show og sender sit modelprogram til nye højder med genfødslen af den ikoniske Nissan Micra. Koncernen bygger også videre på sin vision for intelligent mobilitet, som blev annonceret på biludstillingen i Geneve, ved ikke kun at have den 100 % eldrevne LEAF med på udstilling, men også ved at bruge den som mobil energikilde og sørge for strøm til dele af Nissans stand ved hjælp af bil-til-elnet-teknologi.

 

Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe, udtaler: “Det er med afsæt i vores dedikerede tilgang til innovation og begejstring, at vi lancerer den nye Micra – en moderne bil til et moderne byliv, som forstærker vores position som førende inden for bildesign og stil.

 

“I år har vi styrket vores modelprogram yderligere – ikke kun med genfødslen af Nissan Micra, men også med den nye, mere frække superbil Nissan GT-R og crossoveren Nissan Murano i Rusland. Vi holder desuden fortsat kraftigt øje med fremtiden med vores vision for intelligent mobilitet ved at nytænke, hvordan biler skal køre, hvad de skal drives af, og hvordan de kan integreres i samfundet, og Micra selv rummer mange af byggestenene i denne vision.”

 

Nissans vision for intelligent mobilitet, som danner rammen om det arbejde, der skal lede vores kunder i hele verden i retning af en mere sikker og bæredygtig fremtid, er allerede en realitet i dag.

 

  • Intelligent kørsel: Lige i hælene på debutten for Nissans teknologi til selvkørende biler, ProPILOT, i Nissan Serena minivan i Japan følger Nissans planer om at få premiere for teknologien i Europa i den nye Nissan Qashqai til næste år.
  • Intelligent kraft: Som den producent, der startede med at producere verdens mest solgte elbil, Nissan LEAF, er Nissan altid i gang med at teste banebrydende anvendelsesområder for elbilsteknologier.
  • Intelligent integration: Batteriteknologien til elbiler er rykket til et helt nyt niveau, da Nissan har indgået et samarbejde med Eaton om en energilagringsenhed til brug i hjemmet under navnet xStorage og går sammen med Enel om forsøg med bil-til-elnet-teknologien i Danmark og Storbritannien. For at demonstrere denne banebrydende teknologi bliver Nissans stand i Paris delvis forsynet med strøm fra Nissan LEAF, hvor den banebrydende bi-direktionale opladning bruges til at levere energi fra bilen til udstillingen.

Koncernen har også slået sine tidligere europæiske salgsrekorder og har opnået en tocifret vækst på en række markeder og modvirker økonomisk modvind med et stærkt salg af dens markedsførende crossovere og elbiler.

 

I Vesteuropa steg salget i slutningen af regnskabsåret 2015 (marts 2016) med 9,4 % i forhold til regnskabsåret 2014 – et rekordår, hvor store markeder oplevede markante stigninger, herunder Spanien (+19,3 %), Tyskland (+13,2 %), Italien (+8,8 %), Storbritannien (+4,2 %) og Frankrig (+3,9 %). I regnskabsåret 2015 blev der solgt mere end 432.000 eksemplarer af Nissans crossovere i Europa, hvilket gjorde koncernens modelprogram til det mest solgte i kategorien.

 

Willcox tilføjer: “Vores modelprogram har aldrig været så stærkt eller mere sammenhængende, som det er nu – hvilket vidner om, at vi ikke er bange for at genopfinde os selv på tværs af alle segmenter og gøre op med tingenes tilstand. Mens andre har forsigtige fremtidsperspektiver, fortsætter vi med at investere i fremtiden – lige nu.”

 

Indeværende år markerer også to vigtige milepæle i produktionen for Nissan – 30 år i Sunderland i Storbritannien og 10 år i Skt. Petersborg i Rusland.

Udgivet af Nissan