• Qashqai – Europas og Danmarks mest solgte crossover – bliver den første Nissan med den helt nye benzinmotor
  • I Danmark var Qashqai mest solgte personbil i juni, juli og august måned.
  • Med en slagvolumen på 1,3 l og en ydelse på 140 eller 160 hk erstatter den 1,2-liters og 1,6-liters motorerne
  • Den har færre CO2-emissioner og lavere brændstofforbrug, og den sætter nye standarder for køreoplevelsen i en Qashqai
  • Helt ny 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (DCT) får debut i Nissan volumenmodel
  • Nye drivlinjer udviklet med Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancens styrke og ressourcer

Nissan Qashqai kan nu købes med en helt ny 1,3-liters benzinmotor. Den er det seneste kapitel i succeshistorien om Qashqai – Europas og Danmarks mest solgte crossover – og vil yderligere styrke SUV'ens kundeappeal.

Den særdeles effektive nye motor, som fås med enten 140 eller 160 hk, har et lavere brændstofforbrug og udleder færre CO2 -emissioner. Den bygger på Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancens styrker og ressourcer og er udviklet i samarbejde med Daimler.

Motoren får debut i Qashqai. Den er tilgængelig i kombination med en 6-trins manuel gearkasse eller en helt ny 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (DCT) – begge med forhjulstræk. Det er første gang, at en DCT introduceres i en Nissan volumenmodel, og det giver kunderne en sportslig og mere direkte dynamisk køreoplevelse.

Den nye 1,3-liters motor fås i tre versioner – en 140 hk-version med 6-trins manuel gearkasse, en 160 hk-version med 6-trins manuel gearkasse og en 160 hk-version med 7-trins DCT. Drejningsmomentværdierne er 240 Nm med 140 hk, 260 Nm med 160 hk og manuel gearkasse og 270 Nm med 160 hk og DCT.

Den optimerede benzindrivlinje sætter nye standarder for Qashqais køreegenskaber. Kunderne vil opleve bedre respons og acceleration med højere ydelse og højere drejningsmoment, en mere jævn og lineær kraftudfoldelse og mere støjsvag kørsel. Serviceintervallerne er også blevet længere.

Jean-Philippe Roux, som er general manager, crossovers, hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Lanceringen af den helt nye 1,3-liters motor er det helt rigtige svar på de nye markedsforhold, og vi efterkommer kundernes efterspørgsel efter en højeffektiv benzinmotor, der giver enestående præstationer og brændstofeffektivitet."

I Qashqai erstatter den nye 1,3-liters motor direkte tre tidligere motorer – 1,2-liters motoren med 115 hk og manuel gearkasse eller CVT og 1,6-liters motoren med 163 hk og manuel gearkasse. Alle de nye motorversioner opfylder den seneste Euro 6d-Temp-emissionsstandarden.

NEDC-BT
140 hk og 160 hk med manuel gearkasse

17" fælge

18"/19" fælge

Brændstoføkonomi

18,9   km/l

17,5   km/l

CO2-emissioner 

121   g/km

130   g/km

 

NEDC-BT
160 hk med DCT *

17" fælge

18"/19" fælge

Brændstoføkonomi

18,2   km/l

17,2   km/l

CO2-emissioner 

122   g/km

131   g/km

* Mangler stadig endelig homologering

Alle tre motorversioner er ekstremt konkurrencedygtige i forhold til andre producenters motorer, og i mange tilfælde udleder de markant færre CO2-emissioner.

Foruden et lavere brændstofforbrug og færre CO2-emissioner byder den nye motor på bedre respons ved lave omdrejningstal, mere dynamisk acceleration og hurtigere/mere sikre overhalingsmanøvrer.

Den forbedrede effektivitet er et resultat af en grundlæggende ombygning af motorens konstruktion i forhold til tidligere benzinmotorer. Der er tilføjet et benzinpartikelfilter, og forbedringerne omfatter brændstofindsprøjtningssystemet, konstruktionen af forbrændingskammeret, reduceret friktion og optimering af turboladeren. Personerne i bilen vil også få en mere støjsvag køreoplevelse takket være det højere drejningsmoment ved lave omdrejningstal.

Sammenlignet med den udgående 1,6-liters motor med 163 hk og manuel gearkasse, har den nye 1,3-liters motor med 160 hk og manuel gearkasse 3 hk mindre, men et drejningsmoment, som er 20 Nm højere. For Qashqai med 17" fælge udgør CO2-emissionerne 121 g/km (NEDC-BT), hvilket 13 g/km mindre end med den tidligere motor (NEDC).

Omkostningerne ved ejerskab reduceres takket være lavere vedligeholdelses-omkostninger i motorens levetid. Eksempelvis er serviceintervallerne forlænget fra 20.000 km til 30.000 km. Herudover udledes der mindre CO2, således at den grønne ejerafgift også er reduceret på motorvarianten med 140 hk.

Motoren er udviklet af Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancen og har gennemgået 40.000 timer med tests og simulering. Som et led i disse tests gennemgik motoren 300.000 km testkørsel under nogle af de mest ekstreme forhold i verden.

Ved at udnytte alliancens styrker og ressourcer kan Nissan levere synergier, der rykker grænserne for, hvad man kan opnå med en benzinmotor. Den nye 1,3-liters motor giver således kunderne det højeste niveau af ydelse og præstationer, opfylder de strengeste standarder for driftssikkerhed og holdbarhed og reducerer CO2-emissionerne.

Motoren er udviklet i samarbejde med Daimler, der vil bruge motoren i deres Mercedes Benz-modeller. Alliancen forventer at producere op til 1 million af disse motorer i det næste regnskabsår, og den vil være monteret i over 50 % af alle solgte eksemplarer af Qashqai.

Kundefordele ved den nye 1,3-liters benzinmotor

Overordnede fordele (alle tre motorkombinationer)

  • Forbedrede præstationer med bedre motorrespons, ydelse og drejningsmoment
  • En mere støjsvag køreoplevelse for personerne i bilen, fordi der er mindre behov for højere omdrejningstal takket være et højere drejningsmoment ved lave omdrejningstal
  • Reduceret brændstofforbrug og færre CO2- og partikelemissioner Den forbedrede effektivitet er et resultat af en grundlæggende ombygning af motorens konstruktion i forhold til tidligere Nissan benzinmotorer
  • De specifikke forbedringspunkter omfatter brændstofindsprøjtningen, konstruktionen af forbrændingskammeret, reduceret friktion og optimering af turboladeren
  • Reducerede omkostninger ved ejerskab. Motorkonstruktionen er ensbetydende med lavere vedligeholdelsesomkostninger i motorens levetid. Serviceintervallerne er blevet forlænget fra 20.000 km til 30.000 km.

Kundefordele – 1,3-liters motor med 140 hk og manuel gearkasse

(Sammenlignet med 1,2-liters motoren med 115 hk)

Øget drejningsmoment: +50 Nm (nu 240 Nm)
Øget ydelse: +25 hk (nu 140 hk)
Reducerede CO2-emissioner (NEDC-BT): -8 g/km (nu 121 g/km) med 17" fælge
Forbedret brændstoføkonomi (NEDC-BT): -0,3 l/100km (nu 18,9 km/l) med 17" fælge

Kundefordele – 1,3-liters motor med 160 hk og manuel gearkasse

(Sammenlignet med den udgående 1,6-liters motor med 163 hk)

Øget drejningsmoment: +20 Nm (nu 260 Nm)
Meget tilsvarende ydelse: -3 hk (nu 160 hk)
Reducerede CO2-emissioner (NEDC-BT): -13 g/km (nu 121 g/km) med 17" fælge
Forbedret brændstoføkonomi (NEDC-BT): -0,5 l/100km (nu 18,9 km/l) med 17" fælge

Motorteknologien i detaljer

Topstykke

  • Den nye motors kompakte konstruktion giver mere plads i motorrummet og reducerer bilens samlede vægt
  • Den har et nyt triangulært udformet "delta"-topstykke. Injektorerne er placeret centralt for at forbedre forbrændingen.
  • Udstødningsmanifolden er delvist integreret i topstykket, hvilket giver en mere effektiv afkøling af udstødningsgassen og en mere effektiv forbrænding – især ved lave motoromdrejningstal og høj belastning
  • Motoren er blevet udstyret med et benzinpartikelfilter. Filtret eliminerer partikler i udstødningsgasserne ved at opfange dem i en mikroskopisk bikubestruktur, som regenererer automatisk med faste intervaller.

Spraybelægning på boringen

  • Alliancen anvender for første gang denne teknologiske innovation på motoren i en volumenmodel
  • Ved hjælp af en plasmabrænder sprayes et tyndt lag af meget hårdt stål på cylindervæggene for at forbedre varmeledningsevnen under forbrændingen.
  • Foruden at spare en masse vægt, reducerer denne teknik i høj grad ukontrolleret tændingsbanken (kliklyde) i motoren, og den øger kompressionsforholdet, hvilket medfører større effektivitet.
  • Spraybelægningen på boringen står for 1 % af reduceringen af brændstofforbrug og emissioner.

Turbolader

  • Turboladeren er nu udstyret med en motordrevet recirkulerende sikkerhedsventil (en såkaldt "e-waste gate"). Den erstatter de pneumatiske ventiler i ældre motorer.
  • Det betyder, at motoren har bedre respons især ved lave motoromdrejningstal.
  • Denne waste gate giver mulighed for optimal motorstyring, uden at det påvirker køreegenskaberne.

Injektorer

  • Injektordyserne har seks huller, hvilket giver en bedre forstøvning af benzinen.
  • De forsynes via en common rail under et højt tryk på 250 bar. Det skal ses i forhold til 200 bar i den udgående 1,2-liters motor.

Variabel ventilstyring med vippearm

  • Ventilstrukturen har en følgevippearm med hydraulisk føring i stedet for ventilløftere. Det bidrager til at reducere den interne friktion og forbedrer holdbarheden.
  • Den vigtigste fordel er en reducering af den interne friktion og forventet længere holdbarhed.
  • Motoren er mere effektiv takket være de to uafhængige variable ventilstyringssystemer til indsugning og udstødning.

 

# # #

Om Nissan Europe
Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 17.000 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 640.000 biler inklusive de prisbelønnede crossover-modeller, varebiler og Nissan LEAF, som er verdens mest populære elbil. Nissans Intelligente Mobilitets vision er målsætning for Nissans fremtidige produkter og teknologier. Denne 360 graders tilgang til fremtidig mobilitet er hjørnesten i virksomhedens beslutninger, om hvorledes biler skal drives, føres samt integreres samfundet. Nissan arbejder stærkt på at blive det største asiatiske mærke i Europa.
 
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og de Baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 185 mennesker.
Følg os på www.facebook.com/NissanDanmark samt www.nissan.dk 

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:
Strøby Ann
Tel+4539100023
astroby@nissan-europe.com

https://newsroom.nissan-europe.com/dk

Udgivet af Nissan