• Mere end 8/10 bilister kører i en bil med en forkert farve i forhold til deres personlighed
  • De livlige farver burde være de mest valgte, og ikke de konservative farver som sølv, sort og grå
  • En undersøgelse viser, at over halvdelen  af bilejerne vælger sikre neutrale farver, selv om der aldrig før har      været så mange muligheder for individualisering
  • Nissan opretter en chatbot på Facebook, så kunderne kan finde den farve, der matcher dem perfekt
  • Tag testen her: https://www.facebook.com/NissanMicraChatbotUK

 

21.9.2017– Langt størstedelen af bilkøberne har valgt en farve på deres bil, der ikke matcher deres personlighed. Det er den overraskende konklusion i en paneuropæisk undersøgelse foretaget af Nissan, som afslører, at hele 86 % af de adspurgte har foretaget et forkert farvevalg i showroomet.

 

Undersøgelsen viste, at bilkøberne stadig er for konservative, når det kommer til valg af lakfarven, selvom der nu tilbydes flere livlige farver og flere muligheder for individualisering end nogensinde før.*

 

Undersøgelsen blev gennemført af Nissan for at fejre de mange muligheder for individualisering til den helt nye Micra. Den viste, at ca. en tredjedel af de adspurgte i undersøgelsen på baggrund af deres personlighed burde have valgt mere iøjnefaldende farver som eksempelvis orange i stedet for de traditionelle farver grå og sort.

 

For at hjælpe kunderne på rette vej har Nissan taget teknologien i brug og udviklet en innovativ chatbot i samarbejde med den berømte farvepsykolog Karen Haller. Den er tilgængelig via Facebook, hvor den på blot 2 minutter kan analysere brugerens personlighed i forhold til at finde frem til det perfekte Micra-farvematch. Kunderne ledes derefter videre til en onlinekonfigurator, hvor de kan tilpasse designet yderligere. Klik  her for at tage testen.

 

Både undersøgelsen og vores chatbot er blevet udviklet ved hjælp af Karens ekspertise inden for farvepsykologi. Hun har over 20 års erfaring og har arbejdet sammen med mange globale virksomheder, der naturligvis gerne vil forstå kundernes farvevalg.

 

Den helt nye Nissan Micra er en bil, som er perfekt til kunder, der gerne vil udtrykke sig med anderledes farvevalg. Den fås i 10 flotte farver inkl. de sprælske farver Energy Orange og Pulse Green. Individualiseringsprogrammet giver mulighed for at tilføje kontrastfarver på kofangere, døre, fælge og sidespejle. Desuden kan elementer på sæder, dørbeklædning og instrumentpanel ændres med indvendig individualisering.

 

Ca. 21 % af de danske Micra kunder har individualiseret eksteriøret på deres bil og ca. 15 % har individualiseret interiøret (heraf har næsten halvdelen valgt orange!). Priserne for individualisering er overkommelige, og starter ved kr. 3.500, hvilket har været en af kriterierne for den fine efterspørgsel.

 

I forbindelse med undersøgelsen blev der brugt skræddersyede spørgsmål til at kvantificere deltagernes personlighed ved at analysere deres adfærd og præferencer. Den teknik anvendes almindeligvis til at give en indikation om en persons primære personlighed – eksempelvis i en test i forbindelse med jobsamtaler.

 

Resultaterne omfatter:

 

-      86 % har valgt en bil i en forkert farve i forhold til deres personlighed.

-      Ca. to tredjedele valgte mere traditionelle/konservative farver.

-      38 % kører aktuelt i en grå eller sort bil.

-      53 % udtalte, at farven havde påvirket deres valg af bil.

-      Ud af dem hævdede mere end halvdelen, at de har valgt deres yndlingsfarve.

 

I henhold til de 5.000 besvarelser fra hele Europa burde energiladede farver som eksempelvis orange toppe listen. De farver udstråler energi, sjov og optimisme i menneskers personlighed. Den hvide farve udstråler enkelthed, perfektion og at have kontrol, mens den blå farve er rolig og foretrukket af folk som værdsætter integritet.

 

Karen udtalte følgende: ”Sociale faktorer er i spil, når man skal vælge en farve. I tider med økonomisk usikkerhed er det eksempelvis almindeligt, at man vælger det sikre og køber en bil i en neutral farve – f.eks. sort, hvid eller grå. Så jeg er ikke overrasket over, at to tredjedele af bilisterne kører i biler i mere konservative farver”.

 

Karen fortsatte: ”Farvevalg er ofte baseret på ambitioner, og sort anses ofte for at være en ambitiøs farve, som forbindes med high-end-teknologier og innovative mærker. Det kan godt være, at de ikke vælger det sikre, men det, som de opfatter som fint eller elegant”.

 

Den måde, som mennesker reagerer på farver, kan relateres helt tilbage til den tidlige barndom. Det afgøres ikke altid af symbolik eller association, men af en dybt forankret indkodning, som vi ikke har nogen kontrol over.

 

Mennesker reagerer forskelligt på farver, og ved hjælp af en psykometrisk analyse kan eksperter som Karen Heller forstå forholdet mellem personlighedstyper og farveassociationer.

 

Priyanka Gaitonde, som er Senior Colour Designer hos Nissan Design Europe, udtalte følgende: “Helt fra start var det en prioritet i forbindelse med designet af den helt nye Nissan Micra, at kunderne skulle være det centrale punkt i bilen. Den nye chatbot er en innovativ forlængelse af vores arbejde i designstudiet – at guide kunderne til at finde de farver, der passer bedst til dem.”

###

 

 

NOTER TIL REDAKTIONEN:

 

*Undersøgelsen blev gennemført af OnePoll i juli 2017 med deltagelse af 1.000 bilejere i hvert af de fem lande Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien og Storbritannien.

 

Undersøgelsen viste følgende resultat opdelt efter land:

 

Respondenter, der kører i en forkert farve bil i forhold til deres personlighed

 

Storbritannien

Spanien

Italien

Frankrig

Tyskland

81 %

87 %

90 %

84 %

87 %

 

Respondenter, der kører i biler med en mere traditionel/konservativ farve (hvid, sort, grå og sølvfarvet)

 

Storbritannien

Spanien

Italien

Frankrig

Tyskland

56 %

62 %

72 %

56 %

64 %

 

Respondenter, der aktuelt kører i en grå eller sort bil

 

 

Storbritannien

Spanien

Italien

Frankrig

Tyskland

Grå

10 %

24 %

34 %

10 %

10 %

Sort

18 %

17 %

21 %

18 %

27 %

 

28 %

41 %

55 %

28 %

37 %

 

Respondenter, der udtalte, at farven havde påvirket deres valg af bil

 

Storbritannien

Spanien

Italien

Frankrig

Tyskland

39 %

63 %

63 %

52 %

47 %

 

 

Respondenter, der hævder at have valgt deres yndlingsfarve

 

Storbritannien

Spanien

Italien

Frankrig

Tyskland

45 %

63 %

67 %

53 %

64 %

 

 

 

Udgivet af Nissan