NISMO-HISTORIEN OG JUKE NISMO KORT FORTALT

 

Nismo-historien - hvor startede det hele?

 

For næsten 50 år siden fik nogle Nissan ingeniører den enkle idé at prøve at øge salget ved hjælp af motorsporten, så de satte en kraftfuld motor i en almindelig japansk sedanmodel. Da de indså potentialet i den bil, de havde skabt, arbejdede de målrettet på at producere 100 eksemplarer, der skulle opfylde strenge homologationskrav. Den bil var en Nissan Skyline 2000GT (S54), som blev lanceret den 1. maj 1964. Og for første gang oplevede man Nismo-ånden.

 

Dette var starten på den dominerende position, som den firehjulstrukne R32 GT-R indtog, da den imponerede en hel generation både på de virkelige og de virtuelle racerbaner. Ved at udnytte den digitale tidsalders potentiale, blev Nismo-bilerne til globale superstjerner i Sonys Gran Turismo®-serie, som har kørt i lang tid. Nu var spændende biler ikke længere kun forbeholdt de få rigeste.

 

Her i 2013 lever Nismos entusiasme og innovation stadig i bedste velgående. I dag kanaliseres ekspertisen fra racerbanen og ud på vejen - uden på noget tidspunkt at glemme kontakten til fansene i det digitale rum.

 

Nismo kommer til Europa

 

Med et velkendt ry for nytænkning inden for motorsporten i Japan, sender Nissan nu sin præstationsorienterede kulturarv på gaden for første gang i Europa.

Nismo begynder sit europæiske eventyr med Juke, som er den første i en række af modeller, som kommer til nyde godt af motorsports-DNA'en og ingeniørkunst fra racerbanen. Den næste model, som bliver taget under kærlig behandling af Nismo, er 370Z. Den kommer på markedet senere i 2013.

 

Juke Nismo - en kompakt crossover krydret med nismo

 

I forbindelse med Juke er Nismo ensbetydende med optimeret styling, bedre præstationer og mere sportslige køreegenskaber. Navnet stammer fra Nissan Motorsports International Co. Ltd, og bilen er blevet udstyret med originale elementer fra mærkets performance-DNA. Nismo-modellen er perfekt for de Juke-kunder, som ønsker at skille sig ud fra mængden med en markant og individuel bil.

 

Udgangspunktet er Juke-standardmodellen, som er en kombination af linjerne fra en sportscoupé og stilen fra en SUV. Men at ombygge den til en Nismo-model handler ikke udelukkende om at tilføje et karrosseri-kit og et sportsligt kabinedesign.

 

Alle ændringer er inspireret af koncernens deltagelse i racerløb gennem årtier. Blandt andet har Nissan og Nismo-specialisterne konstrueret et nyt aerodynamisk karrosseri-kit, der giver Juke et mere effektivt, dynamisk og kraftfuldt design.

 

Den nye model har lavere kofangere foran og bagpå, sideskørter, en ændret kølergrill og en bagklapspoiler, der styrer luftstrømmen. De opgraderinger reducerer opdriften forrest og bagest og optimerer præstationerne. Flotte 18"-alufælge med bredere dæk giver bedre vejgreb, og giver Juke Nismo et markant udseende. Røde sidespejlkapper og en omkringgående stribe nederst på bilen sikrer, at bilen allerede ved første øjekast bliver kendetegnet som en Nismo-model.

 

Mere kraft uden kompromiser

 

Under motorhjelmen ligger en tunet udgave af Nissans 1,6-liters benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning. Ydelsen er øget fra 190 hk til 200 hk, og drejningsmomentet er øget fra 240 Nm til 250 Nm. Det er ikke voldsomme forøgelser, men en passende opgradering, der giver kunderne noget ekstra uden at gå på kompromis med emissionerne.

 

Juke Nismo byder også på en forbedret dynamisk oplevelse. Foruden en mere stram undervogn og en ny opsætning af styretøjet, der giver mere sportslig og direkte styring, og bedre traction control vil den nye model også kunne fås med torque vectoring (kun i forbindelse med firehjulstræk) - en teknologi fra R35 GT-R, der giver bedre vejgreb og svingegenskaber. Kunderne kan vælge mellem en model med forhjulstræk og 6-trins manuel gearkasse eller en model med firehjulstræk og CVT-gearkasse med 7-trins manuel funktion, der er optimeret til Nismo.

 

For alle Nismo-versioner gælder, at ændringerne fortsætter i kabinen, hvor rat, pedaler, instrumenter, gearknop og dørbeklædninger er blevet nydesignet og giver en mere sportslig følelse under kørslen. For yderligere at understrege bilens sportslige egenskaber, er den udstyret med særlige Nismo sportssæder med indtræk i ruskind med røde syninger, der giver bedre støtte i sving.

 

Nismo i den digitale verden

 

Efter at være blevet vist som konceptbil på biludstillinger verden over i 2011 og 2012 fik Juke Nismo sin officielle debut som produktionsmodel foran tusindvis af motorsportsfans i juni 2012 i forbindelse med 24-timers-løbet i Le Mans Kulissen til introduktionen kunne ikke have været mere velvalgt.

 

Den næste mulighed for at opleve den første Nismo-model i Europa var via mobiltelefonspillet Asphalt 7: Heat på Apple- og Android-platform i slutningen af 2012. Med millioner af fans som brugere var inddragelsen af den sportslige Juke i den digitale verden perfekt for Nismo, som er kendt af en hel generation med erfaringer fra det ikoniske japanske mærke i Sonys GranTurismo®-serie.

 

Juke har allerede været en succeshistorie med mere end 330.000 producerede eksemplarer i Europa indtil nu. Juke Nismo er også repræsentant for europæisk produktion, da den vil blive samlet på fabrikken i Sunderland i Storbritannien side om side med standardmodellen.

 

 

-----

 

Please follow this link to access Juke Nismo full press kit: www.nissan-live.com/nismo

Udgivet af Nissan