• I løbet af de 2 år siden november 2015 er der blevet solgt over 50.000 eksemplarer af den helt nye Navara pickup
  • Navaras markedsandel i segmentet er steget fra 11 % i 2015 til 17 % i 2017 år til dato. I Danmark er markedsanden ca. 25%.
  • Den mest solgte asiatiske pickup i 2017 år til dato på tre vigtige vesteuropæiske markeder – Storbritannien, Tyskland og Sverige
  • Nissan har et af de bredeste varebilsprogrammer i Europa – inkl. nul-emissions-varebilen e-NV200 med det nye 40 kWh-batteri
  • Alle Nissan varebiler er omfattet af den markedsførende 5 års paneuropæiske fabriksgaranti
  • Det hastigt voksende forhandlernetværk giver varebilskunderne en ”one-stop shop”
  • Navara-chassismodeller og vans er en perfekt platform til skræddersyede opbygninger

 

 

21.11.2017 – I løbet af de 2 år, der er gået, siden den helt nye Navara blev kåret som vinder af International Pickup Award 2016, er der solgt over 50.000 eksemplarer af bilen.

 

I samme periode er Navaras europæiske markedsandel i det stærkt konkurrenceprægede 1-tons-segment for pickupper også steget markant fra 11 % i 2015 til 17 % i 2017 (til og med september). Og det på trods af, at flere højt profilerede konkurrenter er kommet til.

 

I Danmark har Navara en markedsandel på ca. 25%. Sidste år var markedsandelen ca. 30%, men heri lå også endnu en stor ordre til det danske forsvar, der for fjerde gang bestilte Navara til deres flåde af biler. Siden 2013 har Nissan nu i alt leveret ikke mindre end 375 Nissan Navara til forsvaret. Vel nok en af bedste kvalitetsstempler, man kan opnå.

 

Succesen er slået igennem i hele Vesteuropa. I 2017 (til og med september) er Navara den mest solgte asiatiske pickup på de tre vigtigste markeder Storbritannien, Tyskland og Sverige.

 

Navara har et meget omfattende salgsmix, og de to højeste udstyrsversioner N-Connecta og Tekna står for over 80 % af salget. Det tal er højere end for de fleste af konkurrenterne i segmentet.

 

Navara byder på et højt niveau af komfort og kvalitet. Den blev udviklet med henblik på at overføre disse egenskaber, der er tæt forbundne med Nissans prisbelønnede crossovere Juke, Qashqai og X-Trail, til varebilssegmentet for første gang. De banebrydende teknologier, der er tilgængelige til Navara, omfatter Nissans Intelligent Around View Monitor-kamerasystem og Intelligent nødbremse.

 

Christophe Longo, som er General Manager for LCV Marketing & Product Planning hos Nissan Europe, udtalte følgende: “Vi var meget stolte over at modtage prisen International Pickup Award 2016. Jurymedlemmerne anerkendte Navaras fremragende kombination af robust performance og intelligent teknologi, som bringer bilen til tops i segmentet – og kunderne i hele Europa er enige med dem.”

 

Nissan Navaras robuste og intelligente karakter spiller en rolle i udvælgelsen af, hvilken bil der bliver den næste vinder af International Pickup Award. De sidste modeller, der var med i kampen om titlen, omfatter Alaskan fra alliancepartneren Renault og Mercedes X-Klasse. Sidstnævnte og Navara er udviklet i et samarbejde mellem Mercedes og Nissan og har samme undervogns- og drivlinjesystem.

 

Nissan sætter standarden med sit udbud af lette varebiler med et modelprogram, som er et af de bredeste i Europa.

 

Modelprogrammet omfatter Navara og den banebrydende e-NV200 – verdens første 100 % eldrevne varebil. Den vil snart være tilgængelig med et nyt batteri med en højere effekt på 40 kWh, som giver over 100 km ekstra rækkevidde i forhold til den nuværende version med 24 kWh-batteri. Den officielle rækkevidde (NEDC) for Nissan e-NV200 med 40 kWh-batteri er 280 km.

 

Varebilsprogrammet fuldendes af de særdeles kompetente og alsidige varebiler NV200, NV300 og NV400 samt lastbilen NT400.

 

Modellerne dækker behovene for en lang række formål i forskellige brancher. Alle Nissans varebiler er udviklet med fokus på intelligente løsninger og alsidig brug med de nyeste teknologiske funktioner og lave omkostninger ved ejerskab. De er samtidig velindrettede med letanvendelige varerum og komfortable kabiner, der er velegnende til mange timer bag rattet.

 

Nissan har stor tillid til sine varebilers kvalitet. Det understreges af mærkets markedsførende fabriksgaranti på 5 års/160.000 km (100.000 på e-NV200), som i fuldt omfang kan overføres til den næste ejer og evt. efterfølgende ejere.

 

I Europa har Nissan et netværk bestående af ca. 2.000 varebilsforhandlere med meget kompetente medarbejdere, der kan hjælpe erhvervskunderne med at vælge den korrekte bil i forhold til deres behov. Disse forhandlere er nu en nem one-stop shop for alle kunder til varebiler, lastbiler og pickupper, og der er planer om, at netværket skal udvides endnu mere.

 

Nissans varebiler er det perfekte grundlag for opbygninger til en lang række brancher. Fra campere og kølebiler til lastbiler med tiplad og meget mere. Alsidighed er standard med Nissans opbygninger, der dækker 97 % af markedet målt på indregistreringer.

 

###

 

Noter til redaktøren

 

Nissan Navara

Med lanceringen i slutningen af 2015 sætter den helt nye Nissan Navara nye standarder i 1-tons-pickup-segmentet. Varebilsmedierne var helt enige og kårede Navara som vinder af International Pickup Award (IPUA) 2016. Den er robust og smart og kombinerer det bedste fra Nissans førende crossovere – som eksempelvis Nissan Qashqai og X-Trail – med over 80 års erfaring og 12 modelgenerationer, hvad angår udvikling og produktion af robuste og praktiske pickupper.

 

Navara fås som Double Cab og King Cab opbygget på et robust chassisramme. Forbedringerne i forhold til forgængeren omfatter et 5-leddet baghjulsophæng med skruefjedre, og det er ensbetydende med mere dynamiske præstationer og mere komfort uanset terrænet. En nyhed i segmentet, som er standardudstyr på Double Cab-versioner.

 

Et nyt niveau af personbilslignende raffinement, stil, komfort og kvalitet er standard i Navara med teknologier, der ikke almindeligvis forbindes med varebilssegmentet. Det drejer sig blandt andet om Nissans banebrydende Around View Monitor-kamerasystem og automatisk nødbremse.

 

Nissan e-NV200

e-NV200 kombinerer den avancerede drivlinjeteknologi og de lave driftsomkostninger fra nul-emissions-hatchbacken Nissan LEAF med de praktiske transportegenskaber fra NV200. Den kommer snart til salg med et nyt batteri med højere kapacitet, som øger den officielle rækkevidde med yderligere 100 km op 0til 280 km (jvf. NEDC).

 

Nissan NV200

NV200 er Nissans kompakte varebil. Den er rettet mod erhvervskunder, der ønsker en mindre, mere elegant og mere effektiv varebil. Den er en perfekt kombination af plads, alsidighed, funktioner, teknologi og værdi. Den sælges nu i over 40 lande, og den har vundet priser over hele verden – inkl. prisen som Van of the Year i Europa.

 

NISSAN NV300

Nissan mellemstore varebil har været særdeles populær hos erhvervskunder siden lanceringen på biludstillingen i Hannover i 2016. Med en meget fleksibel arbejdsplads med ”mobilt kontor” foran og et rummeligt og alsidigt varerum bagest er den det perfekte værktøj til enhver opgave.

 

Nissan NV400

NV400 har vist sig at være en frontløber i segmentet for tunge varebiler og chassis cabs på markedet – takket være dens alsidighed og det brede udvalg af modeller. Den er en effektiv bil, som kan leve op til de krav, der stilles til en praktisk arbejdsbil med lave omkostninger ved ejerskab. De fem stærke dCi-dieselmotorer leverer bedre præstationer og mere raffinement end nogensinde før, og samtidig er brændstofforbruget og CO2 -emissionerne reduceret.

 

Nissan NT400

Lastbilen NT400, som klarer alle opgaver og kan komme frem overalt, byder på lave driftsomkostninger, to kraftfulde og effektive motorer og et kompakt chassis med kabinen placeret over motoren. Alsidigheden er fortsat en af dens største styrker – chassiset kan anvendes til en uendelig række af opbygninger. Tre af de mest almindelige – tiplad, kasse, og tiplad til siden – kan leveres direkte fra fabrikken og er omfattet af Nissans markedsførende fabriksgaranti på 5 år/160.000 km.

 

###

 

Udgivet af Nissan