29.6.2018 – Dette enestående projekt er resultatet af et samarbejde mellem Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House og Johan Cruijff ArenA og er støttet af Amsterdam Climate and Energy Fund (AKEF) og Interreg.

 

 

Lagringssystemet på 3 megawatt sikrer en mere pålidelig og effektiv energiforsyning og -anvendelse til stadion, de besøgende, naboerne og det hollandske energinet. Med en kombination af Eaton strømomdannelsesenheder og det, der svarer til 148 Nissan LEAF-batterier, er energilagringssystemet ikke kun et mere bæredygtigt energisystem – det skaber også en cirkulær økonomi for elbilsbatterier.

 

 ”Takket være dette energilagringssystem, vil stadion kunne bruge sin egen bæredygtige strøm på en mere intelligent måde, og som Amsterdam Energy ArenA BV kan det handle med batteriernes tilgængelige lagringskapacitet”, udtaler Henk van Raan, som er director of innovation for Johan Cruijff ArenA. “ArenA er sikret en betragtelig mængde strøm selv under en strømafbrydelse. Det betyder, at stadionet vil bidrage til et stabilt elnet i Holland. Johan Cruijff ArenA er et af de mest bæredygtige stadioner i verden og viser vejen for introduktionen af intelligente innovationer som dette unikke energilagringssystem.”

 

”Vi er glade for at være en del af Europas største energilagringssystem, som er udviklet til en erhvervsbygning. Takket være Johan Cruijff ArenA kan vi allerede i dag vise, at købet af brugte batterier fra Nissans elbiler kan bidrage til at gøre hele energisystemet mere effektivt og bæredygtigt. Vi sætter vores elektriske økosystem i centrum for en bæredygtig fremtid, hvor vi ændrer den måde, vi kører på, og den måde, vi lever på”, udtaler Francisco Carranza, som er Managing Director hos Nissan Energy. 

                                                                                                                                                                                      

Fleksibel lagringskapacitet

 

Energilagringssystemet spiller en vigtig rolle i afbalanceringen af forsyningen til og efterspørgslen efter strøm i Johan Cruijff ArenA. Lagringssystemet har en samlet kapacitet på 3 megawatt og 2.8 megawatttimer, hvilket er nok til at forsyne flere tusinde husholdninger med strøm. Den kapacitet betyder også, at den strøm, der produceres af de 4.200 solpaneler på taget af ArenaA, også kan lagres og udnyttes optimalt. Energilagringssystemet leverer backup-strøm, hvilket reducerer brugen af dieselgeneratorer og aflaster elnettet ved at udjævne de forbrugspeaks, der opstår i forbindelse med koncerter.

 

Johan Cruijff ArenA

 

Johan Cruijff ArenA er en vigtig spiller blandt de bedste internationale multiarenaer. Stadion er hjemmebane for AFC Ajax og det hollandske landshold, store koncerter, dance-events og forretningsmøder. Johan Cruijff ArenA har over 2 millioner besøgende hvert år. Johan Cruijff ArenA sætter publikumsoplevelsen i centrum. Sammen med sine partnere byder Johan Cruijff ArenA på services og faciliteter i topklasse, og man arbejder konstant på at skabe den bedst mulige fanoplevelse i og omkring stadion.

 

Amsterdam Innovation Arena

 

Stadionets nye energilagringssystem og den tilknyttede virksomhed Amsterdam Energy ArenA BV er konkrete resultater af det innovationsprogram, som styres af Amsterdam Innovation Arena, hvor vidensinstitutioner, regeringsorganer og virksomheder som BAM, Nissan, Eaton og The Mobility House samarbejder om at skabe fremtidens stadion.

 

Stadionet og det omkringliggende område fungerer som et levende laboratorium – et hotspot, hvor man tester innovationer i praksis. Innovative koncepter og idéer samt gennemprøvede løsninger inden for stadionkonstruktion, ledelse og udnyttelsesgrad vil blive en del af stadioner, sports- og fritidsområder i hele verden takket være Johan Cruijff ArenA International. Partnerne i Amsterdam Innovation Arena er: Johan Cruijff ArenA, byrådet i Amsterdam, Amsterdam Smart City, TNO, KPN, KPMG, Huawei, Microsoft, Signify, Nissan, Eaton, Honeywell og BAM.

Udgivet af Nissan