Den nye Qashqai når en milepæl med 500.000 producerede biler på rekordtid

11.9.2015

  • Eksemplar nr. 500.000 af anden generation af Qashqai ruller ud fra fabrikken i Sunderland
  • Crossover-flagskibet når milepælen på en halv million eksemplarer hurtigere end nogen anden britisk produceret bil.
  • Den nye generation af Qashqai er efterspurgt i 84 lande rundt om i verden

Den 8. september fejrede Nissan en milepæl i rekordfart, da eksemplar nr. 500.000 af Qashqai rullede ud fra fabrikken i Sunderland i Storbritannien. Ved at nå denne præstation på rekordhurtige 21 måneder er Nissans banebrydende crossover blevet dén britisk producerede bil, der hurtigst er blevet fremstillet i en halv million eksemplarer.

 

Siden produktionsstarten i januar 2014 er der blevet produceret en ny Qashqai hvert 62. sekund på produktionslinje 1 på fabrikken i Sunderland, og næsten 100.000 (20 %) af disse biler er leveret til kunder i Storbritannien.

 

Slår tidligere rekorder

 

Denne offentliggørelse betyder også, at Qashqai slår de tidligere rekorder, der blev nået af MK1 Ford Cortina, som nåede milepælen med en halv million producerede eksemplarer på 34 måneder, og Austin/Morris 1100/1300, der nåede samme milepæl på 29 måneder. 

 

Qashqais kombination af kvalitet, design og førende teknologi i klassen gør den til den mest solgte crossover i Europa, hvor salget i følgende lande har udgjort næsten en tredjedel (31 %) af Nissans globale salg: Frankrig (68.044), Italien (45.464) og Spanien (42.306).

 

Selv om bilen oprindeligt blev designet til det europæiske marked, er crossoveren ikke kun populær i Europa. Qashqai er nu en efterspurgt bil i 84 lande rundt om i verden inkl. Uganda, Zambia og Saint Kitts for blot at nævne nogle få.

 

"Nissan Qashqai bliver stærkere og stærkere", udtalte Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe. "En halv million eksemplarer af Qashqai på kun 21 måneder er en imponerende præstation, som beviser, at Qashqai rammer plet hos kunderne. Sammen med den banebrydende første generation kører der nu over 2,5 millioner eksemplarer af Qashqai på de europæiske veje, hvilket gør Nissan absolut førende i crossover-segmentet". 

 

Den samlede globale produktion af Qashqai overstiger nu 2,5 millioner biler. Fra slutningen af efteråret 2015 vil den nye Qashqai også blive produceret i Sankt Petersborg med henblik på salg i Rusland.

 

Nissan Qashqai er også markedsledende i Danmark

 

I Danmark fås Qashqai fra 239.900 kr., og sidste år - 2014 - blev der registreret lige under 4.000 Nissan Qashqai i Danmark. Nærmeste konkurrent i crossover segmentet er Dacia Duster med 877 registreringer i samme periode. I 2015 tegner der sig en gentagelse af successen. År til dato (5. september) er der registreret 2740 Nissan Qashqai og samme konkurrent står for 754 registreringer.

 

Du kan se mere om Nissans prisbelønnede Qashqai på http://www.nissan.dk/ eller hos din lokale Nissan forhandler.

 

###

 

Om NISSAN EUROPE 

Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 17.600 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 675.000 biler inklusive mini-MPV'er, de prisbelønnede crossover-modeller, SUV'er, varebiler og elbiler. Heriblandt Nissan LEAF, som er verdens mest populære bil, hvor hele 96% af kunderne gerne vil anbefale bilen til deres omgangskreds. Nissan tilbyder i dag 23 forskellige og innovative Nissan og Datsun produkter til kunderne i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge og Danmark og også Estland, Letland og Litauen. Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 180 mennesker.

 

Følg os på: www.facebook.com/NissanDanmark, www.twitter.com/NissanDanmark

 

Udgivet af Nissan