• Nissans ingeniør- og designteams har arbejdet på at maksimere ARIYAs rækkevidde ved hjælp af en masse knowhow inden for elbiler
  • Målet for Cw-værdien er 0,297
  • Teknologisk nytænkning i lakproduktionen reducerer CO2-udledningen med 25 %

Takket være et årtis teknisk ekspertise inden for udvikling af elbiler og crossovers forventes ARIYA at blive koncernens mest aerodynamiske crossover, siden starten på segmentet i 2007, med en målsætning om en Cw-værdi på 0,297*.

Med de præcist udformede karrosserilinjer og strategisk placerede luftkanaler kombineret med den avancerede elektriske drivline forventes ARIYAs aerodynamiske egenskaber at øge rækkevidden."Efter den officielle typegodkendelse af Nissan ARIYA senere i år forventer vi, at rækkevidden vil blive forbedret i forhold til de 500 km, der blev nævnt i forbindelse med verdenspremieren i 2020", udtaler Marco Fioravanti, som er VP for Product Planning hos Nissan Europe.

Alle elementer i ARIYAs form er blevet tilpasset i mikroskopiske detaljer af ingeniørerne hos Nissan Technical Centre Europe i Storbritannien. ARIYAs flade undervogn giver stabile og forudsigelige køreegenskaber, og frontens intelligente aerodynamiske afdækning og de rene karrosserilinjer reducerer luftmodstanden. Resultatet er en ren form, som hjælper bilen til at skære sig gennem luften, så den er optimeret til effektiv kørsel.

"Med den stigende overgang til elektrisk mobilitet bliver de aerodynamiske tests endnu vigtigere. Elbilernes aerodynamik har direkte indflydelse på, hvor effektivt bilerne kører – jo mindre luftmodstand, jo bedre stabilitet, jo længere rækkevidde", udtalte Sarwar Ahmed, som er Aerodynamics and Aeroacoustics Engineer ved Nissan Technical Centre Europe.

Videoer, der viser ekspertisen bag ARIYAs aerodynamiske præstationer, kan ses på YouTube her. Specielle billeder fra Nissans vindtunnelfacilitet i Frankrig og ikke tidligere viste billeder af ARIYA på åben vej kan ses og downloades her.

Se mere om vindtunnelen og de aerodynamiske tests her.


Lakeringer giver 25 % mindre udledning af CO2

Med fire enkeltfarvede og seks tofarvede lakeringer er udvalget af farver udviklet til at øge ARIYAs førsteklasses "look and feel". Og det bedste af det hele er, at disse farvetoner påføres i en særdeles avanceret, miljømæssigt bæredygtig lakproduktion, som reducerer udledningen af CO2 med 25 %.

Nissan har opnået dette ved at indføre en vandbaseret lak, så farverne kan påføres ved en lavere temperatur, så alle dele af bilen kan lakeres sammen.

Nye farver til en ny æra inden for elektrificering

Med inspiration fra det japanske ord for "daggry" afspejler Akatsuki Copper de fantastiske farver ved en solopgang, og den repræsenterer Nissans nye mærkeidentitet. Farvens metalliske glød er øget for at fremkalde konduktiviteten fra kobberledninger, som en hyldest til modellens avancerede elbilsteknologi.

Aurora Green har fået sit navn fra det smukke nordlysfænomen, aurora borealis, som ofte ses i de arktiske områder. En sofistikeret blanding af forskellige nuancer betyder, at farven kan fremstå grøn eller lilla afhængigt af den vinkel, som bilen ses fra, hvilket skaber forundring og spænding.

Du kan se alle ARIYAs nye farver i denne video på YouTube her. En video bag kulisserne, som undersøger historien bag bilens farvedesign, kan ses på YouTube her, og du kan finde flere informationer om den komplicerede farve-proces på Nissan Stories her.

*Aktuel prognose, afventer endelig intern test og typegodkendelse.


# # #

Om Nissan i Europa
Nissan har et af de mest omfattende netværk af aktiviteter i Europa blandt udenlandske producenter med mere end 16.000 ansatte fordelt på design, forskning og udvikling, produktion, logistik, salg og marketing. I 2019 producerede Nissan fabrikkerne i Storbritanien, Spanien og Rusland ca. 465.000 biler inklusive prisvindende crossovere, varebiler og Nissan LEAF. Med en målsætning om nul-emission og nul fatale ulykker på vejene fører Nissan feltet med sin vision om intelligent mobilitet. Denne 360 graders tilgang til fremtidig mobilitet gennemsyrer Nissans produkter og teknologi og er dybt forankret i virksomhedens ønsker om, hvordan biler skal drives, køres og integreres i samfundet.

Om Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy er et import- og salgsselskab som har ansvaret for Nissan i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Letland og Litauen. Selskabet har ca. 175 ansatte og hovedkvarteret er beliggende i Espoo i Finland.

Yderligere information om vores produkter, tjenester og ønske om en bæredygtig mobilitet fås på nissan-global.com. Det er også muligt at følge os på FacebookInstagramTwitter og LinkedIn og se vores seneste videoer på YouTube

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:
Ann Strøby, Communications Manager
Tel: +45 39 10 00 23 – Mobil: +45 20 66 22 06
AStroby@nissan-europe.com

Udgivet af Nissan