Nissan fortsætter udviklingen af elbiler og afslører konceptbilen 20-23 samtidig med, at det europæiske designcenter i London fejrer 20 års jubilæum. Nissans topchef, Mr. Makato Uchida var til stede ved afsløringen.

Nissan tændte i sin tid gnisten til elektrificering af bilindustrien, og i dag er alle Nissan drivlinjer i Europa elektrificerede enten som rene elbiler eller hybrid varianter. Nissan annoncerede samtidig, at alle nye modeller i Europa fra nu af vil være rene elbiler, og i 2030 vil alle modeller være elbiler. Med kapacitet til at designe, konstruere og bygge biler i Storbritanien og med erfaringerne med elektrificering og crossovers i bagagen, vil dette i høj grad støtte Nissans satsning på fremtidig CO2 neutralitet.

«Elbiler er den ultimative mobilitetsløsning. Mere end en million kunder har allerede været med på vores rejse og oplevet glæden ved en elbil fra Nissan, og der er ingen vej tilbage nu», udtalte Makoto Uchida, Nissan President og CEO til medierne i London i denne uge. «Elbiler, der anvender vedvarende energi, er nøglen til at opnå CO2 neutralitet, som er centralt i vores Ambition 2030. Nissan vil udelukkende producere elbiler inden 2030 i Europa – vi mener, det er det rette at gøre for vores virksomhed, vores kunder og for planeten», slutter Makoto Uchida.

Den nye 20-23 konceptbil og et nyt kapitel i selvkørende biler studiet blev afsløret ved begivenheden i London. Nissan fortsætter sit investeringsprogram i fremdige biler og teknologi i Design og R&D centrerne, som begge fejrer historiske jubilæer i år. Ved begivenheden, der fandt sted ved bredden af kanalen foran Nissan Design Center Europa i midten af London, blev koncepbilen 20-23 afsløret. Nissan 20-23 er en sporty by elbil og navnet afspejler 20 års jubilæet for designcentret og 23 henviser til Nissan. 2 hedder Ni på japansk og 3 hedder san.

På det nærliggende Nissan Technical Centre Europe, kunne Nissans R&D team fejre 35 års jubilæum. Og her afslørede man samtidig Nissans seneste kapitel mod selvkørende teknologi kaldet evolvAD. Dette studie handler om selvkørende teknologi i boligområder og på landeveje. Projektet er støttet af den britiske regering.

Et investeringsprogram på mere end 40 millioner Euro er allerede igang og støtter følgende aktiviteter: Opgradering af bygninger, design-værktøjer og -ressourcer, ekstra ansatte i NTCE samt ny teknologi i faciliteter, hvoraf mere end 26 millioner Euro er afsat til elektrificeringsprojekter.

Yderligere information kan findes her

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:
Ann Strøby, Communications Manager
Mobil: +45 20 66 22 06
AStroby@nissan-europe.com

Udgivet af Nissan