NISSAN NAVARA ER EUROPAS

MEST SOLGTE PICK-UP I 2006

 

 

·        PRODUKTIONEN I BARCELONA HAR RUNDET 100.000 BILER

 

Nissan Navara var den mest populære pick-up på det europæiske marked i 2006. Et registreret salg på 45,200 biler* gav Navara en markedsandel på 25 pct. af pick-up markedet i Europa.

 

Nissan solgte yderligere 13.000 stk. af den mindre Nissan Pick Up og fik dermed en samlet markedsandel på 32 pct.

 

Navara er den mest solgte pick-up på sit hjemmemarked i Spanien – bilen producers på Zona fabrikken i Barcelona – samt i Frankrig, Holland, Østrig, Belgien, Polen, Sverige og Irland. I Danmark er der siden introduktionen i november sidste år solgt 150 Nissan Navara. Nissan venter at sælge godt 350 Navara i Danmark i 2007.

 

Siden introduktionen i juni 2005 er Navara solgt i mere end 60.000 eksemplarer. Navara kombinerer komfort, pladsforhold og køreegenskaber fra en luksuriøs SUV med de praktiske og robuste egenskaber, som er efterspurgt af mange kunder til en pick-up. I Danmark er billigste Navara XE King Cab mandskabsvogn med 144 HK til 137.078 kr. eks. moms.

 

Den 23. januar 2007 rundede Navara 100.000 producerede biler, der ud over at være solgt på det europæiske marked eksporteres til blandt andet Sydafrika, Australien og en række arabiske lande. 

 

“Forberedelserne til produktionen af Navara har stillet store krav til medarbejderne og ledelsen af fabrikken i Spanien, så der er stor glæde for os, at vi nu har rundet 100.000 biler,” siger José Vicente de los Mozos, der er viceadministrerende direktør for Nissan Motor Iberica S.A.

 

”Den succes, vi har haft med Navara indtil nu, understreger Nissan’s traditionelle popularitet i pick-up segmentet i Europa. Kombinationen af SUV og pick-up egenskaberne har styrket vores konkurrenceevne i dette segment,” siger Brian Carolin, Senior Vice President for salg og marketing hos Nissan i Europa.

 

Navara kan leveres som King Cab eller Double Cab med fuldt bagsæde. I begge tilfælde med en 2,5-liters turbodiesel motor på 171HK og et drejningsmoment på 403 Nm. Navara er godkendt til at køre med 3 tons på trækkrogen, hvilket gør den til en af klassens bedste trækkere.

 

Den mest populære version af Navara er Double Cab, der står for mere end 80 procent af det samlede Navara salg på verdensplan. Navara kan blandt andet leveres med automatisk firehjulstræk, det unikke C-Channel system til fastgørelse af bagage, Nissan’s DVD baserede Birdview satellit navigationssystem, Bluetooth, automatgear og 6CD musikanlæg.

 

*Tallene stammer fra TOP30, der er et uafhængigt analyseinstitut, der leverer data og analyser til bilindustrien. Oplysningerne om salgstallene i Europa er indhentet i følgende lande: England, Tyskland, Italien, Spanien, Frankrig – inklusive oversøiske områder, Holland., Schweiz, Østrig, Portugal, Belgien, Grækenland, Danmark, Finland, Norge, Sverige, Polen, Ungarn, Slovakiet, Tjekkiet, Irland, Island, Kroatien, Slovenien, Tyrkiet, Israel, Rumænien og Serbien.

 

Ønskes yderligere information, kontakt venligst:

 

P. Hal                                                          Fulvio Graglia

Country Manager                                          PR Manager

Nissan Nordic Danmark                                 Nissan Nordic Danmark

Tlf. +45 391000xx/40 96 99 00                     Tlf. +45 39 10 00 33/40 19 02 16

phal@nissan-europe.com                               fgraglia@nissan-europe.com

 


Billeder: Nissan Europe News Bureau

 

Udgivet af Nissan